СЛАТКА ПОГАЧА: Мекано тесто пуњено чоколадом је посластица коју нико не пропушта
Доносимо вам рецепт за чоколадну погачу.

Foto: Jutjub/Printskrin/Aurora Recepti
Потребно је:
- 500 г брашна
- 8 г сувог квасца или 25 г свежег
- 200 мл млека
- 1 кашичица шећера
- 1 јаје и једно беланце
- 100 г шећера
- 50 мл уља
- 50 г путера
- 70-80г мини чоколадни комадићи
- 1 ванил шећер
- Мало екстрата од ваниле
За премазивње је потребно:
- 1 жуманце
- 1 кашика млека
Припрема:
Активирајте квацас у млаком млеку, а потом додајте шећер, брашно, јаје, уље, ванилин шећер. Оставите тесто да нарасте. Када је тесто нарасло, преручите га на радну површину и умесите са уљем и маслацем. Разваљајте на радну површину па филујте комадићима чоколаде и једном кашиком шећера. Уролајте у ролат, а потом ролат исеците уздуж. Уролајте тесто у облик пужића и ставите у калуп за печење и оставите 15 минута да нарасте. Премажите тесто мешавином жуманцета и млека и пеците на тихој ватри од 160 степени Целзијуса око 45 минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВОДЕНИЧАРСКА КУКУРУЗНА ПОГАЧА: Слојеви од меког златног теста, а између пуна сира
14. 08. 2023. у 13:14

ПИЦА МИНИ-ПЕЦИВО ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Вечера, рођендан, мезе, доручак
16. 08. 2023. у 12:00

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НИ ЛАУШ НИЈЕ ПРИМЕТИО ДО КРАЈА СНИМАЊА: Најлуђа грешка из "Боја на Косову"
ЛАУШЕВИЋ је о снимању филма "Бој на Косову" писао у књизи "Година прође, дан никад".
28. 04. 2025. у 10:32
Коментари (0)