СЛАТКА ПОГАЧА: Мекано тесто пуњено чоколадом је посластица коју нико не пропушта

16. 08. 2023. у 21:00

Доносимо вам рецепт за чоколадну погачу.

СЛАТКА ПОГАЧА: Мекано тесто пуњено чоколадом је посластица коју нико не пропушта

Foto: Jutjub/Printskrin/Aurora Recepti

Потребно је:

  • 500 г брашна
  • 8 г сувог квасца или 25 г свежег
  • 200 мл млека
  • 1 кашичица шећера
  • 1 јаје и једно беланце
  • 100 г шећера
  • 50 мл уља
  • 50 г путера
  • 70-80г мини чоколадни комадићи
  • 1 ванил шећер
  • Мало екстрата од ваниле

За премазивње је потребно:

  • 1 жуманце
  • 1 кашика млека

Припрема:

Активирајте квацас у млаком млеку, а потом додајте шећер, брашно, јаје, уље, ванилин шећер. Оставите тесто да нарасте. Када је тесто нарасло, преручите га на радну површину и умесите са уљем и маслацем. Разваљајте на радну површину па филујте комадићима чоколаде и једном кашиком шећера. Уролајте у ролат, а потом ролат исеците уздуж. Уролајте тесто у облик пужића и ставите у калуп за печење и оставите 15 минута да нарасте. Премажите тесто мешавином жуманцета и млека и пеците на тихој ватри од 160 степени Целзијуса око 45 минута.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.

30. 09. 2025. у 20:58

Коментари (0)

КРАЈ ОГРАНИЧЕЊА – Хуаwеи Пура 80 нуди и моћне камере и све апликације на дохват руке