СЛАТКА ПОГАЧА: Мекано тесто пуњено чоколадом је посластица коју нико не пропушта
Доносимо вам рецепт за чоколадну погачу.

Foto: Jutjub/Printskrin/Aurora Recepti
Потребно је:
- 500 г брашна
- 8 г сувог квасца или 25 г свежег
- 200 мл млека
- 1 кашичица шећера
- 1 јаје и једно беланце
- 100 г шећера
- 50 мл уља
- 50 г путера
- 70-80г мини чоколадни комадићи
- 1 ванил шећер
- Мало екстрата од ваниле
За премазивње је потребно:
- 1 жуманце
- 1 кашика млека
Припрема:
Активирајте квацас у млаком млеку, а потом додајте шећер, брашно, јаје, уље, ванилин шећер. Оставите тесто да нарасте. Када је тесто нарасло, преручите га на радну површину и умесите са уљем и маслацем. Разваљајте на радну површину па филујте комадићима чоколаде и једном кашиком шећера. Уролајте у ролат, а потом ролат исеците уздуж. Уролајте тесто у облик пужића и ставите у калуп за печење и оставите 15 минута да нарасте. Премажите тесто мешавином жуманцета и млека и пеците на тихој ватри од 160 степени Целзијуса око 45 минута.
Препоручујемо

ВОДЕНИЧАРСКА КУКУРУЗНА ПОГАЧА: Слојеви од меког златног теста, а између пуна сира
14. 08. 2023. у 13:14

ПИЦА МИНИ-ПЕЦИВО ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Вечера, рођендан, мезе, доручак
16. 08. 2023. у 12:00

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

ОГЛАСИЛА СЕ БИЉА НАКОН РАСТАНКА ОД АЦЕ ИЛИЋА: "Видећу како време пролази..."
ИАКО растављени, Биља и Аца имају велики разлог за славље.
01. 10. 2025. у 12:20
Коментари (0)