ПОСНА КРЕМ ТОРТА: Топи се у устима - нема кремастије посластице
ДОНОСИМО вам рецепт за посну крем торту којој је тешко одолети.
Посна крем торта одушевиће вас укусом. Не требају вам ни јаја, ни млеко, а укус ће вас оборити с ногу.
Састојци:
- 300 гр млевеног кекса
- 100 гр маргарина
- 100 мл било којег сока
За фил:
- 1л воде или сојиног млека
- 160 г, то су 4 кесице пудинга од ваниле
- 10 кашика шећера
- 250 г маргарина
- 200 г шећера у праху или по укусу
- 200 г млевених ораха
- 100 – 200 г чоколаде ( какао крем табле, пазите на декларацију )
- 150 г шлага ( објаснила сам у видеу који је )
- 300 мл газиране воде
Припрема:
Помешати пудинг и шећер са мало хладне воде, а остатак воде ставити на ватру да проври. Закувати пудинг и мешати док се не згусне. Склонити са ватре, па додати (по жељи) мало екстракта од ваниле (није обавезно). Затим прекрити кесом или фолијом и оставити да се охлади.
Док се пудинг хлади правити кору. Кексу додати отопљен маргарин и сок, добро измешати како би кекс био свуда влажан. Треба да је мрвичаст. Истрести у калуп, па распоредити свуда, а онда спатулом или чашом свуда испритискати.
Након што се пудинг охладио, умутити га са маргарином и шећером у праху. Разбити пудинг како би се после лепше умутио. Додати маргарину пола пудинга. Умутити, па додати остатак и опет умутити.
Умутити шлаг са газираном водом па додати мало филу и сјединити. Затим додати орахе и рендану чоколаду и све сјединити. Цео фил ставити преко коре, поравнати и ставити у фрижидер да се стегне, па остатком шлага радити декорацију или је урадити одмах, по жељи, али мора да стоји у калупу торта док се не стегне.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (1)