НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ОСВЕЖАВАЈУЋИ КОЛАЧ ТРИ ЛЕЋЕ КОЈИ СЕ ТОПИ У УСТИМА: Многи греше у једној ствари при завршетку прављења
Најбољи рецепт за колач три леће по мишљењу бројних домаћица!

Foto: Jutjub/Printskrin/ReCePti Za DaNaS
Састојци за бисквит:
- 6 јаја
- 6 кашика шећера
- 6 кашика брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1 кашичица ванилин шећера
Састојци за прелив:
- 500 мл млека
- 6 кашика шећера
- 1 кашичица ванилин шећера
Састојци за фил:
- 500 мл слатке павлаке
- 200 г кондензованог млека
- 200 г киселе павлаке
Украс:
- Чоколадне мрвице или рендана чоколада
Начин припреме:
Укључите рерну да се загреје на 180°C.
За бисквит, одвојите беланца од жуманаца. Умутите беланца са половином шећера у чврст снег. У другој посуди, умутите жуманца са преосталим шећером и ванилин шећером док не добијете светлу кремасту смесу.
Додајте снег од беланаца у смесу жуманаца постепено, уз нежно мешање. Затим, постепено умешајте просејано брашно са прашком за пециво. Смесу излијте у плех обложен папиром за печење и ставите у претходно загрејану рерну. Пеците бисквит око 15-20 минута или док не постане златносмеђи.
Док се бисквит пече, припремите прелив тако што ћете прокувати млеко са шећером и ванилом. Оставите да се охлади.
За фил, умутите слатку павлаку, кондензовано млеко и киселу павлаку заједно док не добијете хомогену смесу.
Када је бисквит печен и охлађен, исеците га на три једнака дела.
Поставите први део бисквита у одговарајућу посуду за сервирање и натопите га трећином прелива.
Премажите први слој бисквита са трећином фила. Поновите поступак са преостала два дела бисквита и преливом и филом.
Украсите колач чоколадним мрвицама или ренданом чоколадом и оставите га у фрижидеру да се добро охлади и натопи преливом пре сервирања.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (2)