ПРЕВРНУТИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА - ЗА ПРИПРЕМУ 10 МИНУТА: Мекан, мирисан и сигурно успева из прве

05. 09. 2023. у 20:00

Мекан и преукусан колач са јабукама лако се прави, а сигурно нећете моћи да се зауставите само на једном парчету Једноставан колач са јабука који можете да направите без превише муке, а савршено је укусан. Успеће и онима који немају превише искуства у кухињи, а сигурно ће сви тражити парче више.

ПРЕВРНУТИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА - ЗА ПРИПРЕМУ 10 МИНУТА: Мекан, мирисан и сигурно успева из прве

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kirschnenko Kanal

Састојци:

  • 3 јајета
  • 75 г шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 1/2 кашичице прашка за пециво
  • 150 г брашна
  • 100 г растопљеног путера
  • 3 јабуке
  • шећер у праху за посипање

Припрема:

У чинији умутите јаја са шећером и ванилиним шећером. Помешајте прашак за пециво са брашном па постепено додајте у јаја. Мутите све време. Затим додајте растопљен путер па и то умешајте. Јабуке ољуштите и исеците на коцкице. Калуп подмажите па ставите јабуке (по жељи их поспите шећером или циметом). Тесто сипајте преко јабука, поравнајте. Пеците у претходно загрејаној рерни на 180° Ц 30-45 минута (време печења може варирати, направите тест чачкалицом пре него што извадите колач из рерне).

Готов колач поспите шећером у праху.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)