ПРЕВРНУТИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА - ЗА ПРИПРЕМУ 10 МИНУТА: Мекан, мирисан и сигурно успева из прве
Мекан и преукусан колач са јабукама лако се прави, а сигурно нећете моћи да се зауставите само на једном парчету Једноставан колач са јабука који можете да направите без превише муке, а савршено је укусан. Успеће и онима који немају превише искуства у кухињи, а сигурно ће сви тражити парче више.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kirschnenko Kanal
Састојци:
- 3 јајета
- 75 г шећера
- 1 ванилин шећер
- 1/2 кашичице прашка за пециво
- 150 г брашна
- 100 г растопљеног путера
- 3 јабуке
- шећер у праху за посипање
Припрема:
У чинији умутите јаја са шећером и ванилиним шећером. Помешајте прашак за пециво са брашном па постепено додајте у јаја. Мутите све време. Затим додајте растопљен путер па и то умешајте. Јабуке ољуштите и исеците на коцкице. Калуп подмажите па ставите јабуке (по жељи их поспите шећером или циметом). Тесто сипајте преко јабука, поравнајте. Пеците у претходно загрејаној рерни на 180° Ц 30-45 минута (време печења може варирати, направите тест чачкалицом пре него што извадите колач из рерне).
Готов колач поспите шећером у праху.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)