ВОДЕНА ТОРТА: Омиљена викенд торта домаћица из Југославије - укус који враћа у детињство

Новости онлајн

06. 09. 2023. у 22:30

ЈЕДНА од оних торти која враћа у детињство. Постоје те неке торте и колачи које се прави од основих састојака које увек сви имамо у својој кући, а укус им је бољи од скупих дезерата.

ВОДЕНА ТОРТА: Омиљена викенд торта домаћица из Југославије - укус који враћа у детињство

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • 7 јаја
  • 7 кашика шећера
  • 7 кашика брашна
  • 1 прашак за пециво (може али не мора)

За прелив:

  • 500 мл воде
  • 200 г шећера
  • 2 ванилин шећера

Припрема:

Јаја и шећер добро умутити, додавати једну по једну кашику брашна, изручити у подмазану и брашном посуту округлу тепсију (или обложити папиром за печење).

Ставити да се пече у претходно загрејану рерну на 200 степени пет минута, па смањити на 180 степени још око 30 минута.

За то време ставити воду, шећер и ваниллин шећер да прокувају. Патишпањ и прелив охладити па тек онда прелити. Хладан патишпањ, па хладан прелив.

Пријатно!

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

НИКАДА ЈЕ НЕЋУ ЗАБОРАВИТИ: Певач доживео велику трагедију - бивша девојка му је преминула на његовом наступу