ВОДЕНА ТОРТА: Омиљена викенд торта домаћица из Југославије - укус који враћа у детињство
ЈЕДНА од оних торти која враћа у детињство. Постоје те неке торте и колачи које се прави од основих састојака које увек сви имамо у својој кући, а укус им је бољи од скупих дезерата.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Састојци:
- 7 јаја
- 7 кашика шећера
- 7 кашика брашна
- 1 прашак за пециво (може али не мора)
За прелив:
- 500 мл воде
- 200 г шећера
- 2 ванилин шећера
Припрема:
Јаја и шећер добро умутити, додавати једну по једну кашику брашна, изручити у подмазану и брашном посуту округлу тепсију (или обложити папиром за печење).
Ставити да се пече у претходно загрејану рерну на 200 степени пет минута, па смањити на 180 степени још око 30 минута.
За то време ставити воду, шећер и ваниллин шећер да прокувају. Патишпањ и прелив охладити па тек онда прелити. Хладан патишпањ, па хладан прелив.
Пријатно!
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)