ШЕХЕРЕЗАДИН ПУДИНГ СА ПЕЧЕНИМ ЈАБУКАМА: Кремасти десерт који у комбинацији с овим воћем даје феноменалан ужитак
ДОНОСИМО вам рецепт за Шехерзадин пудинг с печеним јабукама, којем нећете одолети!

Foto: Jutjub/Printskrin/
Зашто осим обичног пудинга не бисте испробали нешто мало другачије и направили један прави оријентални десерт.
Састојци:
* 2 јабуке
* 2 кришке интегралног хлеба
* измрвљени лешници или ораси
* 1 л млека + 1 дл млека
* 3 кашике пшеницног скроба
* 2 кашике меда
* мало цимета
Припрема:
1. Јабуке исеци на коцкице, посути их циметом и додати два парцета интегралног хлеба исеценог на коцкице и измрвљене лешнике или орахе. Све то још једном поновити, прелити са 1 дл млека и пеци у малом плеху на 175 степени 20-25 минута.
2. За то време на рингли загрејати литар млека, а у цинији размутити три кашике пшеницног скроба и сипати у проврело млеко. Смањити ватру и уз стално мешање кувати (ко воли, може да скува обицан пудинг од ваниле).
3. Кад поцну да се стварају мехури, додати две кашике меда, промешати, скинути с ватре и охладити. У одговарајуцу цашу сипати јабуке, одозго ставити пудинг и украсити по жељи.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)