ОСВЕЖАВАЈУЋИ ФИЛ ОД ПАВЛАКЕ, СА КИВИЈЕМ И МАНДАРИНАМА: Рецепт за зимску воћну торту - прави се на овај начин!
ВОЋНА торта са свежим воћем у сред зиме је врло лагана и једноставна.
Торта је изузетно лагана јер се базира на кивију и мандаринама. Свежа воћна торта може да се прилагођава сезони, тако што ћете да користите воће које је актуелно.
Потребно:
Патишпањ:
* 130 г брашна
* 4 јаја - собне температуре
* 80 г шец́ера
* 1 ¾ кашике путера - отопљеног
* ½ кашичице екстракта ваниле
* ¼ кашичице соли
Сируп за преливање:
* 40 мл вреле воде
* 3 кашике шец́ера
Шлаг:
* 250 г слатке павлаке
* 6 до 8 кашика шец́ера у праху
Воћни фил:
* 200 г кивија исецканог
Рецепт за свежу воћну торту:
Корак 1:
Направите патишпањ:
За свежу воћну торту загрејте рерну на 180 °. Прекријте дно калупа за торте папиром за печење. У велику посуду додајте јаја, шец́ер, екстракт ваниле и со. Ставите ову посуду унутар вец́е посуде која је испуњена топлом водом. Миксером на великој брзини мутите смесу око 8 до 10 минута. Након тога убаците брашно из три пута, тако што ћете да га просејете. Полако убаците путер у смесу и измешајте. Након тога тесто ставите у калуп и пеците око 20 минута док чачкалица не буде сува. Када извадите патишпањ из рерне пустите да се охлади и извадите га из калупа.
Корак 2:
Направите шлаг:
Измутите слатку павлаку и шећер док не добијете шлаг за свежу воћну торту.
Корак 3:
Направите сируп за прелив и припремите воће:
Растопите шећер у топлој води и оставите по страни. Патишпањ исеците на три дела већим ножем. Први слој патишпања премажите припремљеним сирупом, а затим премажите шлагом. Преко тога ставите комадиће кивија и мандарине, које сте претходно прирпемили. Поступак поновите још два пута и завршите слојем свежег воћа. Уживајте у једноставној и свежој воћној торти!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
АРОМАТИЧАН ЈЕ, ОЛАКШАВА ВАРЕЊЕ И СМАЊУЈЕ НАДУТОСТ: Благотворни чај од ловора
10. 01. 2024. у 08:00
НИКАД МЕКШЕ, А СВЕЖЕ СУ И СУТРАДАН: Слатке и слане млечне кифлице (ВИДЕО)
10. 01. 2024. у 09:00
НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈЕ ЛАЗАЊЕ ОД ОСТАТАКА: Остало вам је меса од божићног ручка?
10. 01. 2024. у 11:00
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)