ОСВЕЖАВАЈУЋИ ФИЛ ОД ПАВЛАКЕ, СА КИВИЈЕМ И МАНДАРИНАМА: Рецепт за зимску воћну торту - прави се на овај начин!
ВОЋНА торта са свежим воћем у сред зиме је врло лагана и једноставна.

Фото Shutterstock
Торта је изузетно лагана јер се базира на кивију и мандаринама. Свежа воћна торта може да се прилагођава сезони, тако што ћете да користите воће које је актуелно.
Потребно:
Патишпањ:
* 130 г брашна
* 4 јаја - собне температуре
* 80 г шец́ера
* 1 ¾ кашике путера - отопљеног
* ½ кашичице екстракта ваниле
* ¼ кашичице соли
Сируп за преливање:
* 40 мл вреле воде
* 3 кашике шец́ера
Шлаг:
* 250 г слатке павлаке
* 6 до 8 кашика шец́ера у праху
Воћни фил:
* 200 г кивија исецканог
Рецепт за свежу воћну торту:
Корак 1:
Направите патишпањ:
За свежу воћну торту загрејте рерну на 180 °. Прекријте дно калупа за торте папиром за печење. У велику посуду додајте јаја, шец́ер, екстракт ваниле и со. Ставите ову посуду унутар вец́е посуде која је испуњена топлом водом. Миксером на великој брзини мутите смесу око 8 до 10 минута. Након тога убаците брашно из три пута, тако што ћете да га просејете. Полако убаците путер у смесу и измешајте. Након тога тесто ставите у калуп и пеците око 20 минута док чачкалица не буде сува. Када извадите патишпањ из рерне пустите да се охлади и извадите га из калупа.

Фото Shutterstock
Корак 2:
Направите шлаг:
Измутите слатку павлаку и шећер док не добијете шлаг за свежу воћну торту.
Корак 3:
Направите сируп за прелив и припремите воће:
Растопите шећер у топлој води и оставите по страни. Патишпањ исеците на три дела већим ножем. Први слој патишпања премажите припремљеним сирупом, а затим премажите шлагом. Преко тога ставите комадиће кивија и мандарине, које сте претходно прирпемили. Поступак поновите још два пута и завршите слојем свежег воћа. Уживајте у једноставној и свежој воћној торти!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

АРОМАТИЧАН ЈЕ, ОЛАКШАВА ВАРЕЊЕ И СМАЊУЈЕ НАДУТОСТ: Благотворни чај од ловора
10. 01. 2024. у 08:00

НИКАД МЕКШЕ, А СВЕЖЕ СУ И СУТРАДАН: Слатке и слане млечне кифлице (ВИДЕО)
10. 01. 2024. у 09:00

НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈЕ ЛАЗАЊЕ ОД ОСТАТАКА: Остало вам је меса од божићног ручка?
10. 01. 2024. у 11:00

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НИ ЛАУШ НИЈЕ ПРИМЕТИО ДО КРАЈА СНИМАЊА: Најлуђа грешка из "Боја на Косову"
ЛАУШЕВИЋ је о снимању филма "Бој на Косову" писао у књизи "Година прође, дан никад".
28. 04. 2025. у 10:32
Коментари (0)