10 МИНУТА ВРЕМЕНА ЈЕ СВЕ ШТО ВАМ ТРЕБА ЗА КОЛАЧ ЧИЈИ УКУС НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАБОРАВИТЕ: Јагоде, маскарпоне и пишкоте

Novosti online

12. 02. 2024. у 07:00

ТИРАМИСУ са јагодама, колач који не треба пећи и спрема се за 10 минута, када вам се једе нешто лагано и сласно.

10 МИНУТА ВРЕМЕНА ЈЕ СВЕ ШТО ВАМ ТРЕБА ЗА КОЛАЧ ЧИЈИ УКУС НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАБОРАВИТЕ: Јагоде, маскарпоне и пишкоте

Фото Shutterstock

Састојци:

* јагоде, 700 г

* лимунов сок, 20 мл

* шећер у праху, 80 г

* пишкоте, 200 г

* маскарпоне, 250 г

* крем сир, 250 г

* млеко, 20 мл

* шећер, 50 г

Припрема:

Најпре ћемо 600 г јагода додати у шећер у праху и лимунов сок па све то измиксати у блендеру. Затим ћемо премазати дно нашег калупа са сосом који смо добили и поређати први слој пишкота, а њих ћемо премазати млеком. Сада миксером мутимо маскарпоне, крем сир и шећер и мешамо то са делом соса од јагода. Када премажемо добијени крем преко пишкота, опет иде сос, пишкоте, млеко па крем од сира и јагода. На врх ћемо поређати остатак свежих јагода и оставити да одстоји у фрижидеру два сата.

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

АЛТА ЗА ДЕЧЈЕ ОСМЕХЕ: Пакетићи донели радост малишанима из Дома „Колевка”