ФАНТАСТИЧНОГ СУ УКУСА: Пралине са малинама

Novosti online

16. 02. 2024. у 17:00

ПРЕМИТЕ се за симфонију укуса.

ФАНТАСТИЧНОГ СУ УКУСА: Пралине са малинама

Фото Shutterstock

Састојци:

 За смесу: 

* кисела павлака 1 кашика

* шећер 1 кашика
* ванилин шећер 1 кесица
* малине 2 кашике
* кекс 200 г

 За чоколадну смесу: 

* чоколада за кување 200 г

* уље 3 кашике
* маслац 20 г

Припрема:

 За чоколадну смесу: 

Чоколаду за кување поломити на коцкице, ставити у шерпу, додати уље, маслац и отопити на тихој ватри. Калуп за пралине премазати припремљеном смесом уз помоћ силиконске четкице и ставити у фрижидер да се стегне. Поступак премазивања поновити још два пута. Оставити да одстоји у фрижидеру док се припрема смеса.

 За смесу: 

Киселу павлаку ставити у дубљу посуду, додати шећер, ванилин шећер и измешати ручном жицом за мућење. Малине изгњечити виљушком те их додати у посуду са павлаком. Умешати млевени кекс и измешати шпатулом како би се сви састојци сјединили. Смесу преручити у кесу од замрзивача, маказама исећи ћоше кесе и истискивати смесу у калуп.

Прелити преосталом чоколадном смесом и оставити у фрижидер да се стегне.

Пралине изручити из калупа, сервирати и послужити.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени

ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени

ОФАНЗИВА руских снага на харковском правцу показала се толико брзом и снажном да им оскудне одбрамбене структуре Украјине нису постале препрека, а осиромашени редови украјинских оружаних снага нису били спремни да бране своје положаје, пише Њујорк тајмс.

19. 05. 2024. у 07:38

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ ОД 380 ЕВРА: Хит понуда - авионом на 8, 11 или 12 дана на овој дестинацији (ФОТО)