СНИКЕРС БАЈАДЕРА: Већ можете замислити укус који се не заборавља
ПРОБАЈТЕ, нећете јој одолети.
![СНИКЕРС БАЈАДЕРА: Већ можете замислити укус који се не заборавља СНИКЕРС БАЈАДЕРА: Већ можете замислити укус који се не заборавља](/data/images/2024-02-13/452247_shutterstock-2077430359_fmob.jpg)
Фото Shutterstock
Састојци:
* вода, 100 мл
* ванилин шећер, 2 кесице
* маргарин, 125 г
* чоколада за кување, 100 г
* млевени кекс, 200 г
* неслани кикирики, 150 г
За глазуру:
* чоколада за кување, 100 г
* уље, 2 кашике
За посипање:
* неслани кикирики, 50 г
Припрема:
- У шерпу усути шећер, додати ванилин шећер, сипати воду, измешати и ставити на ватру.
Када проври додати маргарин и мешати док се маргарин не отопи, па склонити шерпу са ватре. Додати чоколаду за кување и мешати варјачом док се чоколада не отопи. Умешати млевени кекс, сецкани кикирики и измешати варјачом како би се сви састојци сјединили.
Смесу распоредити у уљем подмазан плех.
За глазуру:
Чоколаду за кување поломити на коцкице, ставити у шерпу, додати уље и отопити на пари, па нанети преко смесе у плеху. Посути сецканим кикирикијем и оставити да се колач охлади и стегне. Бајадеру сећи на штанглице, па послужити.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице](/data/images/2025-02-14/572847_tan2025-02-1414552027-0-1_kf.jpg?time=1739558680)
ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице
УЧЕСНИЦИ Минхенске безбедносне конференције слушали су говор потпредседника САД Џеј-Ди Венса готово без аплауза, показује снимак преноса његовог наступа на сајту Беле куће.
14. 02. 2025. у 17:34
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![ПРОБЛЕМИ НЕ ПРЕСТАЈУ: Милица Милша поново оперисана (ФОТО) ПРОБЛЕМИ НЕ ПРЕСТАЈУ: Милица Милша поново оперисана (ФОТО)](/data/images/2025-02-15/572931_118127-milica-milsa-operacija-2-ig_kf.jpg?time=1739608295)
ПРОБЛЕМИ НЕ ПРЕСТАЈУ: Милица Милша поново оперисана (ФОТО)
ЈОШ један захват у низу.
15. 02. 2025. у 09:31
Коментари (0)