ПОСЛАСТИЦА КОЈА БУДИ СВА ЧУЛА: Пусла са вишњама
ЈЕДНА кора испечена у плеху подлога је за неисцрпне могућности!
Састојци:
* беланца, 30 г
* шећер у праху, 180 г
* ванил шећер, ½ кесице
* скробно брашно, 10 г
* лимунтус, прстохват
* умућена слатка павлака, 200 г
* оцеђене вишње, 250 г
ЗА ПРЕМАЗИВАЊЕ:
* павлака за кување, 100 мл
* бела чоколада, 100 г
Припрема:
- Плех димензија 30 x 40 цм обложите папиром за печење и папир науљите како се кора не би залепила. Миксером мутите беланца на средњој брзини, па кад смеса постане пенаста, додајте лимунтус и ванилин-шећер. Наставите са мућењем већом брзином и лагано додајте шећер у праху, кашику по кашику. Кад се смеса згусне и постане свиленкаста, додајте густин и опет кратко измиксајте. Шпатулом распоредите смесу и добро поравнајте, па пеците око 25 минута на 180 степени, да кора добије лепу светлобраонкасту боју. Готову кору извадите са папиром и преврните је на други папир. Док се кора хлади, умутите шлаг и њиме премажите охлађену кору. Распоредите вишње, увијте ролат и ставите га у фрижидер. Од павлаке и чоколаде направите ганаш, охладите га и шприцем декоришите ролат пре сервирања.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВЕДРАНА РУДАН САОПШТИЛА ДА УМИРЕ: Потресна објава хрватске списатељице
ХРВАТСКА списатељица Ведрана Рудан месецима се бори с канцером, а сада је објавила тужну колумну у којој је саопштила "да умире".
15. 01. 2025. у 10:17
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)