ПОСЛАСТИЦА КОЈА БУДИ СВА ЧУЛА: Пусла са вишњама
ЈЕДНА кора испечена у плеху подлога је за неисцрпне могућности!

Фото Printskrin Jutjub/Др Оеткер Србија
Састојци:
* беланца, 30 г
* шећер у праху, 180 г
* ванил шећер, ½ кесице
* скробно брашно, 10 г
* лимунтус, прстохват
* умућена слатка павлака, 200 г
* оцеђене вишње, 250 г
ЗА ПРЕМАЗИВАЊЕ:
* павлака за кување, 100 мл
* бела чоколада, 100 г
Припрема:
- Плех димензија 30 x 40 цм обложите папиром за печење и папир науљите како се кора не би залепила. Миксером мутите беланца на средњој брзини, па кад смеса постане пенаста, додајте лимунтус и ванилин-шећер. Наставите са мућењем већом брзином и лагано додајте шећер у праху, кашику по кашику. Кад се смеса згусне и постане свиленкаста, додајте густин и опет кратко измиксајте. Шпатулом распоредите смесу и добро поравнајте, па пеците око 25 минута на 180 степени, да кора добије лепу светлобраонкасту боју. Готову кору извадите са папиром и преврните је на други папир. Док се кора хлади, умутите шлаг и њиме премажите охлађену кору. Распоредите вишње, увијте ролат и ставите га у фрижидер. Од павлаке и чоколаде направите ганаш, охладите га и шприцем декоришите ролат пре сервирања.
(Super recepti/Žena)
Препоручујемо

ВИШЕ ОД 200 ДЕЦЕ ОТРОВАНО У ШКОЛИ, А ОНДА СЕ ПОЈАВИО СНИМАК ИЗ КУХИЊЕ: Камера открила све, ухапшено осам особа (ВИДЕО)
ВИШЕ од 200 деце у једној школи у Кини има повишен ниво олова у крви након што је у њихову храну додаван отровни пигмент – наводно како би изгледала примамљивије.
12. 07. 2025. у 21:32

ОТКРИВЕН УЗРОК ПАДА БОИНГА СА 260 ПУТНИКА: Аудио снимак пилота из кокпита само продубљује мистерију
ИСТРАЖИТЕЉИ су открили узнемирујуће детаље у оквиру прелиминарне истраге пада авиона компаније Air India, на лету 171, у којем је у јуну страдало 260 особа.
12. 07. 2025. у 15:36

СЛАВИМО ПЕТРОВДАН: Шта се данас не ради и шта треба умесити
СРПСКА православна црква и њени верници данас прослављају Петровдан, празник који је посвећен светим апостолима Петру и Павлу.
12. 07. 2025. у 07:34
Коментари (0)