ТАКО ЛАКО И ЈЕДНОСТАВНО СЕ ПРАВИ, А САВРШЕН ЈЕ ЗА СЛАТКИ ПРЕДАХ УЗ КАФУ: Плазма колач из снова готов за 5 минута

Novosti online

03. 03. 2024. у 12:00

ЈЕДНОСТАВАН, а опет укусан рецепт за десерт, ево правог колача.

ТАКО ЛАКО И ЈЕДНОСТАВНО СЕ ПРАВИ, А САВРШЕН ЈЕ ЗА СЛАТКИ ПРЕДАХ УЗ КАФУ: Плазма колач из снова готов за 5 минута

Фото Shutterstock

Састојци:

* 600 гр млевене плазме или сличног кекса

* 200 гр прах шећера
* 200 гр млевених ораха или лешника
* 4 јаја
* 250 гр маслаца
* 200 мл газираног сока од поморанџе или обицног
* 1-2 кесица шлага или слатке павлаке за декорацију

Припрема:

Помешајте млевену плазму, лешнике и шећер. Затим умутите беланца, а онда им додајте и жуманца па измешајте са сувим састојцима. Додајте омекшан маслац, а потом и сок и све промешајте. Умешену смесу преручите у калуп и утапкајте је на дно. Када се смеса стегне, преко ставите умућен шлаг или слатку павлаку, а преко додајте мало чоколаде.

👌

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (0)

СРПСКА КОШАРКА ТУГУЈЕ: Преминуо један од двојице тренера који су све освојили са репрезентацијом