ЏЕМКО: Преукусан колач који се лако прави

Бојана Јовановић

19. 08. 2024. у 14:08

Идеална брза посластица

ЏЕМКО: Преукусан колач који се лако прави

Фото Shutterstock

Потребно је за колач:

  • 100 г шећера
  • 60 г шећера у праху
  • 125 мл уља
  • 60-100 г џема од боровнице
  • 90 г оштрог брашна
  • 90 г глатког брашна
  • кашичица прашка за пециво
  • кашичица соде бикарбоне
  • кашичица ванилин шећера
  • 45 г какаоа
  • 200 мл јогурта
  • 40 мл млека

За глазуру:

  • 25 г маслаца
  • 50 г чоколаде
  • 3 кашике слатке павлаке

Сједините обе врсте шећера, уље и џем. У другој чинији помешајте брашна, додајте прашак за пециво, соду бикарбону, ванилин шећер и какао. У смесу од брашна умешајте смесу од џема и уља, а затим и јогурт који сте претходно сјединили са млеком.

Све добро промешајте и излијте у намашћен дугуљасти калуп (димензија 26×12 цм). Колач пеците у рерни, претходно загрејаној на 180 степени, око 40 минута.

На лаганој ватри отопите маслац, чоколаду и слатку павлаку, па овом глазуром прелијте колач, док је још врућ.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ДАН КАДА СЕ СЛАВИ ЖИВОТ: Добровољно давање крви - несебичан чин који спасава људе