ЏЕМКО: Преукусан колач који се лако прави
Идеална брза посластица

Фото Shutterstock
Потребно је за колач:
- 100 г шећера
- 60 г шећера у праху
- 125 мл уља
- 60-100 г џема од боровнице
- 90 г оштрог брашна
- 90 г глатког брашна
- кашичица прашка за пециво
- кашичица соде бикарбоне
- кашичица ванилин шећера
- 45 г какаоа
- 200 мл јогурта
- 40 мл млека
За глазуру:
- 25 г маслаца
- 50 г чоколаде
- 3 кашике слатке павлаке
Сједините обе врсте шећера, уље и џем. У другој чинији помешајте брашна, додајте прашак за пециво, соду бикарбону, ванилин шећер и какао. У смесу од брашна умешајте смесу од џема и уља, а затим и јогурт који сте претходно сјединили са млеком.
Све добро промешајте и излијте у намашћен дугуљасти калуп (димензија 26×12 цм). Колач пеците у рерни, претходно загрејаној на 180 степени, око 40 минута.
На лаганој ватри отопите маслац, чоколаду и слатку павлаку, па овом глазуром прелијте колач, док је још врућ.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

НИСУ ЗДРАВЕ ЗА СВЕ: Ко не би смео да једе сардине
НУТРИЦИОНИСТИ наглашавају колико је сардина корисна за здравље и да би било добро да се барем 2 пута недељно нађе на трпези.
11. 03. 2025. у 13:33
Коментари (0)