СТАРИНСКИ КОЛАЧ С ВИШЊАМА БЕЗ МАНЕ: Ову питу можете да правите са млевеним орасима, лешницима или клицама житарица
У КОЛАЧ с вишњама пробајте да убаците млевене орахе, лешнике или клице житарица, а обично брашно можете да замените неким здравијим.
Састојци:
ЗА ТЕСТО:
* брашно, 1 шољица
* прашак за пециво, 1 кашичица
* со, 1/8 кашичице
* млевени каранфилић, 1/8 кашичице
* шећер, 2/3 шољице
* маслац, 3,5 кашике
* немасни крем сир, 3 кашике
* млевени бадеми, 2 кашике
* екстрат бадема, 1/4 кашичице
* јаја, 1 ком
* немасно млеко, 1/3 шољице
ЗА ФИЛ:
* сецкани бадеми, 2 кашике
* оцеђене вишње, 2 шоље
Припрема:
- Помешајте брашно с прашком за пециво, млевеним каранфилићем и сољу. Умутите јаје са шећером, маслацем, сиром, млевеним бадемима и млеком, па додајте брашно и умесите тесто. Тесто распоредите на дно плеха обложеног пек-папиром и пеците 30 минута на 180 степени. Вишње помешајте са шећером, сложите их преко теста, а одозго поспите бадемима. Вратите у рерну и пеците још 20 минута.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОВО ЈЕ ИДЕАЛАН РЕЦЕПТ ЗА ШТЕДЉИВЕ ДОМАЋИЦЕ: Џигерица печена са јабукама (ВИДЕО)
27. 02. 2024. у 10:00
ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: "НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију" (ВИДЕО)
МИЛИЈАРДЕР Илон Маск, власник Тесле, "Спејс Икса", друштвене платформе Икс, поделио је на свом профилу говор у којем Џефри Сакс прича о нелегалном бомбардовању Србије од стране НАТО-а.
12. 11. 2024. у 15:47
"ГЛАВНА ТЕМА ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ МОСКВА БИТИ ГАЂАНА" Велико упозорење Вучића: Свет се креће по ивици амбиса!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се јавности после говора на Самиту КОП29 у Азербејџану.
12. 11. 2024. у 12:33
НАЈВЕЋИ ЈАТАК "ЗЕМУНАЦА" Она је била последња линије одбране клана - у кући крила килограме кокаина, а онда им пресудила
ПОСЛЕ убиства Ђинђића, она се представљала као Зорица Весић и купила је салаш у месту Путинци, где се једно време скривао врх земунског клана.
13. 11. 2024. у 10:23
Коментари (0)