НАЈБОЉЕ ОДМАХ СТАВИТЕ ДУПЛУ МЕРУ: Са лимуном и боровницом, ко би се сетио, а супер је комбинација
ДРУГАЧИЈИ колач, неодољивог укуса који се памти и воли.

Фото Shutterstock
Састојци:
За подлогу:
* 200 г млевеног кекса
* 120 г отопљеног путера или маргарина
* 1 кашика млека
За јогурт крему од лимуна:
* 350 г грчког јогурта
* 100 г шећера у праху
* сок и рендана корица једног лимуна
* 1 кашичица ароме ваниле
* 200 мл слатке павлаке
* 1 кесица желатина – 10 г
Још:
* 200 г боровница
За декорацију:
* кришке лимуна
* боровнице
Припрема:
Подлога:
Путер отопите у шерпици и оставите са стране да се мало прохлади. Кекс самељите у сецку.
Додајте отопљени путер и кашиком добро измешајте. На крају додајте и кашику млека и сједините.
Обруч пречника 22 цм ставите на одговарајућу тацну и распоредите смесу за подлогу. Добро утапкајте прстима или чашом. Припремљену подлогу ставите у фрижидер док припремате крему.
Јогурт крема од лимуна:
Ставите у пластичну посуду грчки јогурт, киселу павлаку и шећер у праху па жицом измешајте. Лимун добро оперите и нарендајте корицу. Исцедите сок и додајте у посуду са јогуртом.
На крају додајте арому ваниле и све измешајте жицом.
У посебној посуди миксером умутите слатку павлаку, али тако да остане мекша. Додајте је претходној смеси и све кашиком сједините лагано мешајући.

Фото Shutterstock
Желатин припремите према упутству са кесице. Дакле, прелијте га са четири кашике хладне воде, оставите пар минута да набубри па отопите на најмањој ватри.
Прво у посудицу са желатином додајте 2-3 кашике креме и одмах жицом енергично мешајте, па сједините са остатком креме и све добро измешајте.
На овај начин ћете избећи ризик да вам се у креми створе грудвице од желатина ако бисте га додали директно у посуду са кремом.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!
ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.
02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)