ГОТОВА ЗА ТРЕН: Кремисимо са малином, ова посластица је све што вам треба када вам се једе слатко
УСПЕВА и потпуним почетницима, а сви ће вам тражити рецепт.
Састојци:
* 300 гр кекса са путером
* 500 мл слатке павлаке
* 250 гр ситног сира
* 150 гр шећера
* 1 ванилин шећер
* сок од пола лимуна
* свеже малине за декорацију
Припрема:
У чинији испасирајте малине виљушком да направите пире од малина. Ако користите замрзнуте малине, сачекајте да се мало одмрзну пре пасирања. У другој чинији умутите слатку павлаку у чврст шлаг. У трећој посуди миксером или ручно умутите ситан сир, шећер, ванилин шећер и лимунов сок.
Умутите пире од малина у мешавину крем сира док се добро не сједини. У смесу крем сира и малина додајте шлаг. Узмите калуп за торту и ставите равномеран слој кекса на дно. Преко кекса прелијте слој припремљене креме од малина. Крем равномерно распоредите преко кекса.
Понављајте поступак слагања бисквита и креме док не потрошите све састојке, завршавајући врхом торте прекривеним кремом. Украсите торту свежим малинама одозго.
Ставите торту у фрижидер и оставите да се добро охлади најмање 2-3 сата.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВЕДРАНА РУДАН САОПШТИЛА ДА УМИРЕ: Потресна објава хрватске списатељице
ХРВАТСКА списатељица Ведрана Рудан месецима се бори с канцером, а сада је објавила тужну колумну у којој је саопштила "да умире".
15. 01. 2025. у 10:17
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)