ПРОБАЈТЕ ДА НАПРАВИТЕ ЈЕДНУ ОД НАЈЛЕПШИХ ПОСЛАСТИЦА СА КЕКСОМ: Лешник торта
ХАРМОНИЈА састојака за потпуно уживање у укусу.
Састојци:
* 300 гр кекса са путером
* 200 гр црне чоколаде
* 150 гр маслаца
* 150 гр шећера
* 3 јаја
* 1 кашичица екстракта ванилина
* 100 гр млевених ораха
* 100 гр млевених лешника
* 50 гр сувих брусница (по жељи)
* прстохват соли
* шећер у праху за посипање (по жељи)
Припрема:
Отопите црну чоколаду заједно са путером у микроталасној пећници или на пари. Мешајте док се састојци потпуно не сједине и не добијете глатку смесу.
У посебној посуди помешајте јаја, шећер и екстракт ваниле док не добијете пенасту смесу. У мешавину јаја додајте отопљену чоколаду и путер и добро промешајте. Додајте млевене орахе, лешнике и суве бруснице (ако желите) и прстохват соли. Мешајте док се сви састојци не сједине.
Узмите ситан кекс и постепено додајите изломљене комаде кекса у смесу. Лагано мешајте да се кекс равномерно распореди.
Узмите калуп за торту и прекријте га папиром за печење. Сипајте смесу са изломљеним кексом у калуп и поравнајте површину.
Кекс торта се сада треба ставити у загрејану рерну и пећи на 180°Ц око 30-35 минута или док се површина не стисне и не поприми хрскаву текстуру.
По жељи торту пре сервирања поспите шећером у праху.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРОПАДА ЛАЖНА ДРЖАВА: Светска банка упозорава Приштину - Имате највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи
ТАКОЗВАНО Косово има највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи, упозорила је заменица директора Светске банке за Косово Џејн Спроустер истичући да Приштина што пре мора да пређе на модел конкурентног економског раста који обезбеђује више радних места и бољи квалитет живота, преноси Телеграфи.
05. 01. 2025. у 16:19
БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио
ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.
03. 01. 2025. у 20:35
НИЈЕ САМО НОВЧИЋ: Шта се још ставља у божићну чесницу
ЗНАТЕ ли шта све може да се убаци у чесницу и чиме је допуштено заменити новчић?
05. 01. 2025. у 10:17
Коментари (0)