ПРОБАЈТЕ ДА НАПРАВИТЕ ЈЕДНУ ОД НАЈЛЕПШИХ ПОСЛАСТИЦА СА КЕКСОМ: Лешник торта
ХАРМОНИЈА састојака за потпуно уживање у укусу.
Састојци:
* 300 гр кекса са путером
* 150 гр маслаца
* 150 гр шећера
* 3 јаја
* 1 кашичица екстракта ванилина
* 100 гр млевених ораха
* 100 гр млевених лешника
* 50 гр сувих брусница (по жељи)
* прстохват соли
* шећер у праху за посипање (по жељи)
Припрема:
Отопите црну чоколаду заједно са путером у микроталасној пећници или на пари. Мешајте док се састојци потпуно не сједине и не добијете глатку смесу.
У посебној посуди помешајте јаја, шећер и екстракт ваниле док не добијете пенасту смесу. У мешавину јаја додајте отопљену чоколаду и путер и добро промешајте. Додајте млевене орахе, лешнике и суве бруснице (ако желите) и прстохват соли. Мешајте док се сви састојци не сједине.
Узмите ситан кекс и постепено додајите изломљене комаде кекса у смесу. Лагано мешајте да се кекс равномерно распореди.
Узмите калуп за торту и прекријте га папиром за печење. Сипајте смесу са изломљеним кексом у калуп и поравнајте површину.
Кекс торта се сада треба ставити у загрејану рерну и пећи на 180°Ц око 30-35 минута или док се површина не стисне и не поприми хрскаву текстуру.
По жељи торту пре сервирања поспите шећером у праху.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НЕОЧЕКИВАНА ИЗЈАВА БЕРБОКОВЕ О ХАРКОВСКОЈ ОБЛАСТИ: Болно признање немачке министарке
НЕМАЧКА министарка спољних послова Аналена Бербок признала је озбиљне потешкоће за Оружане снаге Украјине у Харковској области.
18. 05. 2024. у 12:12
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД
БИВШИ амерички председник Доналд Трамп изјавио је да би за пет месеци преосталих до избора у САД могао да избије трећи светски рат због неспособности актуелног америчког руководства.
18. 05. 2024. у 09:45
КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ
КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.
18. 05. 2024. у 11:47
Коментари (0)