ПРОБАЈТЕ ДА НАПРАВИТЕ ЈЕДНУ ОД НАЈЛЕПШИХ ПОСЛАСТИЦА СА КЕКСОМ: Лешник торта
ХАРМОНИЈА састојака за потпуно уживање у укусу.

Фото Shutterstock
Састојци:
* 300 гр кекса са путером
* 200 гр црне чоколаде
* 150 гр маслаца
* 150 гр шећера
* 3 јаја
* 1 кашичица екстракта ванилина
* 100 гр млевених ораха
* 100 гр млевених лешника
* 50 гр сувих брусница (по жељи)
* прстохват соли
* шећер у праху за посипање (по жељи)
Припрема:
Отопите црну чоколаду заједно са путером у микроталасној пећници или на пари. Мешајте док се састојци потпуно не сједине и не добијете глатку смесу.
У посебној посуди помешајте јаја, шећер и екстракт ваниле док не добијете пенасту смесу. У мешавину јаја додајте отопљену чоколаду и путер и добро промешајте. Додајте млевене орахе, лешнике и суве бруснице (ако желите) и прстохват соли. Мешајте док се сви састојци не сједине.
Узмите ситан кекс и постепено додајите изломљене комаде кекса у смесу. Лагано мешајте да се кекс равномерно распореди.
Узмите калуп за торту и прекријте га папиром за печење. Сипајте смесу са изломљеним кексом у калуп и поравнајте површину.
Кекс торта се сада треба ставити у загрејану рерну и пећи на 180°Ц око 30-35 минута или док се површина не стисне и не поприми хрскаву текстуру.
По жељи торту пре сервирања поспите шећером у праху.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)