ТОРТА ПТИЧЈЕ МЛЕКО: Када је једном пробате, правићете је стално

Новости онлине

13. 04. 2024. у 14:00

Спрема се лако и прилично брзо.

ТОРТА ПТИЧЈЕ МЛЕКО: Када је једном пробате, правићете је стално

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • За кору:
  • 3 јаја,
  • 125 г брашна,
  • 125 г шећера,
  • 50 г какаа,
  • 8 г прашка за пециво,
  • 30 г растопљеног путера + 20 мл карамел сирупа.
  • За крем:
  • 5 беланаца,
  • 300 г шећера у праху,
  • 15 г желатина + 20 г какаа.
  • За глазуру:
  • 100 г чоколаде,
  • 70 г путера.  

Припрема: Јаја и шећер умутити, додати отопљен путер, брашно, какао и прашак за пециво, па све добро сјединити миксером. Сипати у плех пречника 20 цм са обручем, поравнати и пећи 25 минута на 180 степени. Извадити на даску, премазати карамел сосом, па вратити обруч са плеха.

Умутити беланца са шећером у праху, додати размућен желатин па прелити половину смесе преко коре, а у другу половину додати 20 г какаа и умутити. Сипати преко белог фила и промешати кашиком лагано да се прошарају филови. Поравнати па ставити у фрижидер на два сата.

Отопити чоколаду с путером па прелити преко охлађене торте и вратити у фрижидер на 30 минута. Уживајте!

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПУТИН ОТКРИО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ДЕТАЉЕ О ОРЕШНИКУ Бојева глава издржава температуру као на Сунцу

ПУТИН ОТКРИО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ДЕТАЉЕ О "ОРЕШНИКУ" Бојева глава издржава температуру као на Сунцу

РУСКИ председник Владимир Путин изјавио је да бојеве главе хиперсоничног система "орешник" могу да издрже екстремне температуре, упоредиве са температуром на површини Сунца.

21. 02. 2025. у 14:16

НОВИНАРИМА РЕКЛА САМО ОВУ РЕЧЕНИЦУ: Бивша градоначелница Ниша са лисицама на рукама спроведена у зграду УКП-а у Нишу (ФОТО/ВИДЕО)

НОВИНАРИМА РЕКЛА САМО ОВУ РЕЧЕНИЦУ: Бивша градоначелница Ниша са лисицама на рукама спроведена у зграду УКП-а у Нишу (ФОТО/ВИДЕО)

БИВША градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, која је данас приведена у великој акцији полиције против корупције, са лисицама на рукама доведeна је у зграду Управе криминалистичке полиције у Нишу.

21. 02. 2025. у 13:38

ХЕЈ СЛОВЕНИ НИЈЕ БИЛА ЗВАНИЧНА ХИМНА СФРЈ: Многи не знају - користила је друга земља за време Другог светског рата

"ХЕЈ СЛОВЕНИ" НИЈЕ БИЛА ЗВАНИЧНА ХИМНА СФРЈ: Многи не знају - користила је друга земља за време Другог светског рата

ДЕЦЕНИЈАМА смо уз "Хеј, Словени" стајали мирно. Она је интонирана на разним јавним манифестацијама као национална химна, на државним свечаностима, утакмицама репрезентације, свим догађајима на којима се химне иначе изводе, али за скоро сво то време она није имала званичан статус. Шта се крије иза ове песме?

21. 02. 2025. у 21:21

Коментари (0)

СЕЗОНА САЈМА: Заслужили сте повољан одмор!