ТОРТА ПТИЧЈЕ МЛЕКО: Када је једном пробате, правићете је стално
Спрема се лако и прилично брзо.
Састојци:
- За кору:
- 3 јаја,
- 125 г брашна,
- 125 г шећера,
- 50 г какаа,
- 8 г прашка за пециво,
- 30 г растопљеног путера + 20 мл карамел сирупа.
- За крем:
- 5 беланаца,
- 300 г шећера у праху,
- 15 г желатина + 20 г какаа.
- За глазуру:
- 100 г чоколаде,
- 70 г путера.
Припрема: Јаја и шећер умутити, додати отопљен путер, брашно, какао и прашак за пециво, па све добро сјединити миксером. Сипати у плех пречника 20 цм са обручем, поравнати и пећи 25 минута на 180 степени. Извадити на даску, премазати карамел сосом, па вратити обруч са плеха.
Умутити беланца са шећером у праху, додати размућен желатин па прелити половину смесе преко коре, а у другу половину додати 20 г какаа и умутити. Сипати преко белог фила и промешати кашиком лагано да се прошарају филови. Поравнати па ставити у фрижидер на два сата.
Отопити чоколаду с путером па прелити преко охлађене торте и вратити у фрижидер на 30 минута. Уживајте!
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЊЕНО ВИСОЧАНСТВО ТОРТА БЕЛА КРАЉИЦА: Најлепша посластица на свету
22. 03. 2024. у 10:36
БРЗА ТОРТА НАПОЛИТАНКА: Спрема се за тили час, једноставна и укусна
10. 04. 2024. у 07:00
ШАХ ТОРТА: Омиљена старинска торта, која се радо припремала за рођендане и свадбе
08. 04. 2024. у 13:04
ВЕДРАНА РУДАН САОПШТИЛА ДА УМИРЕ: Потресна објава хрватске списатељице
ХРВАТСКА списатељица Ведрана Рудан месецима се бори с канцером, а сада је објавила тужну колумну у којој је саопштила "да умире".
15. 01. 2025. у 10:17
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)