ЧОКО-МОКО ТОРТА СА ГОТОВИМ КОРАМА: Рецепт за кремасту посластицу богатог укуса
Чоко-моко торта са готовим корама се јако брзо и једноставно припрема, тако да, било да је спремате како бисте се засладили само или поводом неког славља, ова торта је идеалан избор.

foto: Youtube/printscreen/Kuhinja Sunčane Staze
Састојци:
- 1 паковање готових чоко кора
- 450 мл чоколадног млека
- 300 г млевене плазме
- 700 г киселе павлаке
- 200 г шећера у праху
- 500 г шлаг крема
- 550 мл киселе воде
- 100 г црне чоколаде
Припрема:
Прво припремите први фил: шећер у праху, плазму и павлаку и све добро промешајте.
Фил поделите на два једнака дела, да има довољно за две корице.
Потом направите други фил: Чврсто умутите шлаг са киселом водом.
Поделите овај фил на 3 дела, како бисте имали за две коре и глазуру.
На послужавник ставите прву кору, избоцкајте је чачкалицом и налијте са 150 мл чоколадног млека.
Нафилујте кору првим филом, а потом и другим, па поновите поступак са другом кором.
На трећу кору ставите шлаг и декоришите по жељи.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КРАЉИЦА ЧОКОЛАДЕ: Нугат торта, најбоља торта коју сте икад пробали
28. 04. 2024. у 15:00

БОМБА ТОРТА: Посластица која ће свима успети, сочног фила и скупог укуса
20. 04. 2024. у 16:30 >> 12:27

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НЕ МОЖЕ ДА САКРИЈЕ ТУГУ: Дарко Лазић потпуно сломљен, јавно се огласио (ФОТО)
ПЕВАЧ се присетио свог покојног оца...
28. 04. 2025. у 19:35
Коментари (0)