ЧОКО-МОКО ТОРТА СА ГОТОВИМ КОРАМА: Рецепт за кремасту посластицу богатог укуса

Новости онлине

08. 05. 2024. у 12:03

Чоко-моко торта са готовим корама се јако брзо и једноставно припрема, тако да, било да је спремате како бисте се засладили само или поводом неког славља, ова торта је идеалан избор.

ЧОКО-МОКО ТОРТА СА ГОТОВИМ КОРАМА: Рецепт за кремасту посластицу богатог укуса

foto: Youtube/printscreen/Kuhinja Sunčane Staze

Састојци:

  • 1 паковање готових чоко кора
  • 450 мл чоколадног млека
  • 300 г млевене плазме
  • 700 г киселе павлаке
  • 200 г шећера у праху
  • 500 г шлаг крема
  • 550 мл киселе воде
  • 100 г црне чоколаде

Припрема:

Прво припремите први фил: шећер у праху, плазму и павлаку и све добро промешајте.

Фил поделите на два једнака дела, да има довољно за две корице.

Потом направите други фил: Чврсто умутите шлаг са киселом водом.

Поделите овај фил на 3 дела, како бисте имали за две коре и глазуру.

На послужавник ставите прву кору, избоцкајте је чачкалицом и налијте са 150 мл чоколадног млека.

Нафилујте кору првим филом, а потом и другим, па поновите поступак са другом кором.

На трећу кору ставите шлаг и декоришите по жељи.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

УЖАС: Кошаркаш Звезде крвавог лица, ударио га играч Партизана?!