КОЛАЧ СЕДМО НЕБО: Кад га пробате, биће вам јасно зашто се тако зове

Новости онлине

24. 05. 2024. у 17:30

Савршена комбинација кокоса, ораха и чоколаде, тако фино избалансирани да вам се у једном залогају смењују три укуса, а ниједан није прејак. Једноставно, овај колач морате пробати, јер је укус неописив!

КОЛАЧ СЕДМО НЕБО: Кад га пробате, биће вам јасно зашто се тако зове

Foto: Printscreen Youtube / Home Made Recipes

Састојци:

2 орах корице:

  • 8 беланаца
  • 200 г шећера
  • 250 г млевених ораха
  • 2 кашике брашна

Кокос кора:

  • 5 беланаца
  • 5 кашика шећера
  • 100 г кокоса

Крем:

  • 13 беланаца
  • 250 г шећера
  • 100 г црне чоколаде
  • 250 г маргарина или маслаца

Припрема:

Правимо једну кору коју ћемо сећи на 2 дела. Печемо у великом плеху од рерне 42 x32цм. Улупати беланца са шећером у чврсту пену. Додати брашно и орахе и све измешати. Истрести смесу у плех и пећи око 15 минута у претходно загрејаној рерну на 180 степени.

Умутити беланца са шећером опет у чврсту пену, а затим додати кокос. Одмах истрести у плех поравнати и однети да се пече. Пећи око 15 минута, да благо пожути. Ако препечете мрвиће се. За крем умутити жуманца и шећер тако да се запремина удвостручи и цела маса посветли. Ставити на већу шерпу у којој је 1 – 2цм воде, па све на ватру.

Од момента када вода проври куваћемо све неких 12 минута. Након тог времена одати чоколаду и мешати док се не отопи па скинути са ватре да се хлади. Када се охлади умутити маслац или маргарин па га из два пута додати крему. Прву кору пресећи на пола.

На тацну ставити прву кору испрскати је млеком, сачекати да упије па намазати пола крема. Преко ставити кокос кору, исто је испрскати млеком па пемазати остатком крема. Преко ставити орах кору и оставити све мало у фрижидер како би се стегнуло.

Отопити чоколаду са уљем, па оставити да се хлади. Извадити колач из фрижидера, загладити га, па умутити шлаг крем од ваниле са млеком и премазати колач са свих страна.

Затим прелити глазуром од чоколаде и лепо поравнати. Око колача по жељи налепити млевене орахе, сецкани лешник.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АЛАРМАНТНО! ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА: Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".

04. 11. 2024. у 16:15

Коментари (0)

КАКО ИЗГЛЕДА ПРАВА ЗИМА У МОСКВИ Рускиња објаснила зашто јој не недостаје: Цео децембар - осам сати сунца