ЛОТУС ТОРТА СА БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Најлепша посластица са белом чоколадом и кексом

Новости онлине

05. 06. 2024. у 12:18

Једноставна, неодољиво кремаста и преукусна торта која се брзо спрема.

ЛОТУС ТОРТА СА БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Најлепша посластица са белом чоколадом и кексом

Foto: Shutterstock

 Састојци:

За подлогу:

  • маслац - 125 г
  • лотус кекс - 300 г

За фил:

  • лотус крем - 200 г
  • бела чоколада - 200 г
  • слатка павлака - 300 мл
  • крем сир - 500 г (пуномасни)
  • арома ваниле - 5 мл
  • шећер у праху - 75 г

За декорацију:

  • слатка павлака - 150 мл (умућена)
  • лотус крем - 200 г

 Припрема:

 Подлоге:

Самлети кекс у мултипрактику, додати отопљени маслац и мешати док се не добије лепљива, компактна маса. Утиснути у дно калупа пречника 22 цм (висине најмање 8 цм) и ставити у фрижидер док се припрема фил.

 Фил:

Отопити белу чоколаду у микроталасој, више пута по 30 секунди (након 30 с извадите посуду из микроталасне, промешате и вратите на још 30 с) и оставити 10 минута да се прохлади.

У већој посуди ручно умутити крем сир са шећером у праху и ванилом, затим додати отопљену чоколаду и наставити са мешањем да се сви састојци сједине. Посебно умутити слатку павлаку па је додати у фил са сиром.

Сипати лотус крем у танком слоју преко целог фила и нежно умешати шпатулом тако да остану трагови крема (попут мермера). Премазати фил преко подлоге од кекса и оставити у фрижидеру преко ноћи.

Декорација:

Пажљиво скинути обруч са торте, поравнати шпатулом и прелити отопљеним лотус кремом. Морате бити хитри, јер се крем брзо стеже и могу остати трагови од шпатуле. 

(еspreso)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

ДРАМА! Навијач покушао да убије Кристијана Роналда покрај терена?! (ВИДЕО)