ЧОКОЛАДНИ ЧИЗКЕЈК БЕЗ ПЕЧЕЊА: Прави се за 15 минута, а осваја на први залогај
ЧИЗКЕЈК је многима омиљен слаткиш. Ако припадате тој групи, испробајте и његову чоколадну верзију.

Фото Shutterstock
На овај колач нећете потрошити пуно времена јер његова израда траје свега 15-ак минута.
Чоколадни чизкејк – састојци:
за подлогу:
150 грама кекса по избору
100 грама путера
За крем:
300 грама чоколаде за кување или тамне чоколаде
500 грама маскарпоне сира
100 грама шећера у праху
250 мл слатке павлаке

Фото Shutterstock
Чоколадни чизкејк – припрема:
Уситните кекс и измешајте га с растопљеним путером. Кекс можете уситнити у блендеру, млину за кафу или орахе, или их положити у кесицу па излупати оклагијом док не добијете слатки прах. У округли калуп за торте с обручем убаците смесу кекса и путера па је добро утисните на дно калупа и затим ставите у замрзивач док не припремите крем.
Чоколаду изломите на коцкице и растопите. Затим је пустите да се мало охлади. Миксером у једној посуди чврсто умутите слатку павлаку. У другој затим измиксирајте маскарпоне са шећером и додајте млаку отопљену чоколаду. Мало-помало у ту смесу додајте шлаг и лагано мешајте док све не сједините.
Извадите из замрзивача калуп, прелијте крем на подлогу од кекса и путера, па ставите у класичан део фрижидера на неколико сати да се стврдне.
Савети:
Ако немате калуп с обручем, чизкејк на исти начин можете направити у стандардном округлом калупу. Торту тада нећете моћи да извучете, али парчиће и даље можете сећи на класичан начин.
Ако случајно немате чоколаду, можете је заменити с две велике кашике какаа. Убаците га у смесу маскарпонеа и шећера и даље све радите по рецепту.
(Задовољна.хр)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БРЗИНСКИ РОЛАТ ОД ПОВРЋА: Лаган летњи оброк који можете јести и хладан (ВИДЕО)
11. 06. 2024. у 13:30

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)