СПОЉА ХРСКАВИ, А ИЗНУТРА НЕСТВАРНО МЕКАНИ: Ћуроси - Направите сами преукусну шпанску посластицу
Ћуроси су одличан десерт после сваког јела. Слатки, споља хрскави, а изнутра нестварно мекани. Рецепт за ћуросе је врло једноставан и свако га може испратити, зато - уживајте у припреми.

Foto: Jutjub/Printskrin/Bibich World
Састојци:
- 3 јајета
- 200 г брашна
- мало цимета
- 80 г путера
- до 100 г млевеног кекса
- шећер
- крем или мармелада као додатак
Припрема:
Путер отопите, па постепено додајте брашно и мешајте.
Додајте млевени кекс, разбијте јаја и руком умешајте тако да добијете густу мешавину. Ради баланса, додајте мало соли и умешајте.
Ћуроси имају онај добро познати облик, који се постиже ребрастим шприцем за колаче. Убаците смесу и сами одлучите коју дужину желите.
У тањирић сипајте шећер и помешајте га са мало цимета.
Пржите их као и уштипке у дубокој шерпи, са више уља и на блажој ватри.
Довољно пржите, до око једног минута.
Уваљајте их у припремљену мешавину шећера и цимета и послужите са кремом или мармеладом.
(Ona)
Препоручујемо

ПОХОВАНЕ БАНАНЕ: Најбољи рецепт за посластицу очаравајућег укуса
26. 06. 2024. у 19:00

ЈОГУРТ СА КАЈСИЈАМА: Прелива се сирупом, а толико је сочан да ћете тражити репете
05. 06. 2024. у 17:00

ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ОРАСИМА И МЛЕКОМ: Слатки укус детињства
04. 06. 2024. у 15:12

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?
ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".
21. 08. 2025. у 19:40

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

Да ли је она најзгоднија водитељка на РТС-у? Објавила фотке у бикинију са плаже
ВОДИТЕЉКА Драгана Косјерина привлачи пажњу својим атрактивним изгледом где год се појави.
22. 08. 2025. у 13:24
Коментари (0)