СПОЉА ХРСКАВИ, А ИЗНУТРА НЕСТВАРНО МЕКАНИ: Ћуроси - Направите сами преукусну шпанску посластицу
Ћуроси су одличан десерт после сваког јела. Слатки, споља хрскави, а изнутра нестварно мекани. Рецепт за ћуросе је врло једноставан и свако га може испратити, зато - уживајте у припреми.

Foto: Jutjub/Printskrin/Bibich World
Састојци:
- 3 јајета
- 200 г брашна
- мало цимета
- 80 г путера
- до 100 г млевеног кекса
- шећер
- крем или мармелада као додатак
Припрема:
Путер отопите, па постепено додајте брашно и мешајте.
Додајте млевени кекс, разбијте јаја и руком умешајте тако да добијете густу мешавину. Ради баланса, додајте мало соли и умешајте.
Ћуроси имају онај добро познати облик, који се постиже ребрастим шприцем за колаче. Убаците смесу и сами одлучите коју дужину желите.
У тањирић сипајте шећер и помешајте га са мало цимета.
Пржите их као и уштипке у дубокој шерпи, са више уља и на блажој ватри.
Довољно пржите, до око једног минута.
Уваљајте их у припремљену мешавину шећера и цимета и послужите са кремом или мармеладом.
(Ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОХОВАНЕ БАНАНЕ: Најбољи рецепт за посластицу очаравајућег укуса
26. 06. 2024. у 19:00

ЈОГУРТ СА КАЈСИЈАМА: Прелива се сирупом, а толико је сочан да ћете тражити репете
05. 06. 2024. у 17:00

ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ОРАСИМА И МЛЕКОМ: Слатки укус детињства
04. 06. 2024. у 15:12

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НЕ МОЖЕ ДА САКРИЈЕ ТУГУ: Дарко Лазић потпуно сломљен, јавно се огласио (ФОТО)
ПЕВАЧ се присетио свог покојног оца...
28. 04. 2025. у 19:35
Коментари (0)