МАРКИЗА ТОРТА: Зову је краљицом свих посластица, а кремастија не постоји

Новости онлине

09. 07. 2024. у 12:22

Маркиза торта се увек налази на листи омиљених посластица код нас! И иако постоје разне варијанте прављења ове неодољиве посластице, све искусне домаћице сматрају да је следећи поступак најбољи, јер је још кремастија и укуснија! Проверите то и сами, сигурни смо да се нећете покајати.

МАРКИЗА ТОРТА: Зову је краљицом свих посластица, а кремастија не постоји

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 7 јаја
  • 250 г путера
  • 250 г шећера у праху
  • 200 г чоколаде за кување
  • 3 кашике екстракта рума
  • Млеко
  • 2 паковања пишкота (4 табле)
  • 2 кесице шлага

Припрема:

Одвојте од 7 јаја жуманца и беланца. Од беланца умутите снег и ставите у фрижидер. У жуманца ставите 250 г шећера у праху и добро умутите. Додајте цео путер. Отопите чоколаду, па додајте у умућена жуманца и чоколаду. Сипајте у фил једно 3 кашике рума да лепо замирише, то можете и по сопственом укусу, нећете погрешити.

Када сте то све лепо умутили, у ту смесу додајте и претходно умућена беланца из фрижидера и на најспоријој брзини умутите фил.

Округлу чинију стандардне величине (као за салату) обложите фолијом. У мало угрејаног млека потапајте пишкоту по пишкоту и ређајте по ободу чиније. Када целу површину прекријете пишкотама, излијте фил и поравнајте. Затворите чинију и фил са пишкотама и ставите да се торта стегне. Потребно је 2-3 сата.

Извадите торту из фрижидера, преврните је на већи тањир, па скините фолију. Умутите шлаг од две кесице шлага и премажите или украсите торту по жељи.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ БЕСНА: Дроном убијен Иван Шаљнев