КАО ОБЛАК ПУНОГ МЕКОГ ФИЛА: "Бела пахуља" - Омиљени колач Јованке Броз
Бели меки колач са кремастим филом је савршена летња посластица.
Foto: Printscreen/Youtube
Састојци:
за кору:
- 7 беланаца
- 1 цело јаје
- 7 кашика шећера
- 7 кашика брашна
- 3 кашике млаке воде
Фил:
- 7 жуманаца
- 7 кашика шећера
- 6 кашика брашна
- 1 кашика густина
- 800 мл млека
- 250 г маргарина
Прелив за кору:
- око 100 мл млека
- 1-2 кашике рума
Декорација: Шлаг и црна чоколада
Припрема:
Раздвојимо беланца од жуманаца. Беланца умутимо уз додавање шећера, додамо брашно, млаку воду и једно цело јаје. Корицу добијену од беланаца испечемо.
Фил направимо тако што у млеку скувамо умућена жуманца са брашном, шећером и густином. Када се смеса скува и прохлади, дода се маргарин.
Кору прелијемо са млеком са румом. Када се кора натопи, прелије се преко са добијеним филом, преко којег се стави умућен шлаг и наренда се чоколада.
(still)
Препоручујемо
ГУРАБИЈЕ: Једноставни и укусни старински колачи који се топе у устима
04. 07. 2024. у 13:00
СЛАТКИ ГРЕХ: Нема кремастијег и укуснијег колача, а спрема се очас посла
30. 05. 2024. у 15:00
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
ЈОВАНИН НОВИ ДЕЧКО: Спортиста, бизнисмен, син југословенског рекордера (ФОТО)
ВОДИТЕЉКА Јована Јеремић већ неко време ужива у љубави са боксером Милошем Стојановићем Тигром, сином југословенског кикбоксера Гидре који је поставио светски рекордер.
04. 12. 2025. у 12:31
Коментари (0)