СЛАДОЛЕД ТОРТА ВЕНЕЦИЈА: Најлепша ледена посластица, величанствена експлозија укуса
Расхладите се уз ово слатко задовољство које обилује чоколадним укусима.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- павлака - 500 мл, течна
- свеже млеко - 100 мл
- чоколада - 100 г, млечна
- чоколада - 100 г, природна
- шећер - 3 кашика
- ванила - 1 кесица
Припрема:
Ставите у посуду око 80 мл свежег млека и ванилу, а у другу посуду — остатак млека и млечну чоколаду изломљену на парчиће.
Загрејте обе посуде на пари — прву, да буде засићена арома ваниле, а другу — док се не истопи чоколада. Мешајте другу док се не добије глатка смеса.
Умутите павлаку док не постане густа пена.
У посуду са ванилом сипајте трећину павлаке, а преосталу павлаку у посуду са млечном чоколадом. Мешајте добро обе смесе.
Припремите калуп за торту са фолијом и сипајте у њега тамну смесу. Ставите брзо калуп у замрзивач.
За то време на воденој пари растопите природну чоколаду, мешајући док не постане глатка смеса.
Извадите калуп и поспите слој са пола природне чоколаде. Након тога сипајте белу смесу стављајући поново калуп у замрзивач, док се и нови слој не замрзне. Преливајте преосталом природном чоколадом и опет ставите у замрзивач док не дође време за стављање на сто.
Пре него што сервирате, окрените посластицу на тањир и склоните фолију.
(glossy)
Препоручујемо
ТОРТА ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Преукусна, пресочна и много боља од колача
19. 07. 2024. у 07:00
БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина
20. 07. 2024. у 15:00
ПРЕМИНУО СЛАВНИ ГЛУМАЦ: Вест потврдила државна агенција, био је миљеник многих генерација
ГЛУМАЦ Хомајун Ершади преминуо је у 78. години након борбе са раком.
12. 11. 2025. у 16:25
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
ПЕРСОНА НОН ГРАТА: "Тијана, шта ће Томпсон на твом концерту?"
"Па, никад се не зна..."
12. 11. 2025. у 11:04
Коментари (0)