ПУСЛИЦА РОЛАТ: Преукусан ролат који се брзо спрема и још брже поједе
Ако вам се пријело нешто слатко, ово је прави рецепт за вас. Наиме, реч је о једноставном ролату који ћете да обожавате.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За тесто:
- 5 беланаца
- 275 г ситног кристал-шећера
- 20 г листића бадема
За фил:
- 200 мл неутралне павлаке
- 150 мл милерама
- ½ кесице ванилин шећера
- 250 г малина или другог ситног воћа по жељи
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени а плех обложите пек-папиром без икаквог уља. Највећом брзином миксера умутите беланца с прстохватом соли па уз стално мућење додајте кашику по кашику шећера. Масу распоредите равномерно у плех, поспите листићима бадема и пеците 10 минута. Потом смањите на 160 и пеците још 15 минута. За фил, умутите миксером павлаку те додајте милерам и ванилин шећер. Кору извадите из рерне и окрените да страна с бадемима буде доле. Кад се охлади, филујте. Уз помоћ папира увијте тесто у чврст ролат. Умотајте га у папир за печење и добро охладите. Пре сервирања уклоните папир и украсите.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТОРТА ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Преукусна, пресочна и много боља од колача
19. 07. 2024. у 07:00

КАО ОБЛАК ПУНОГ МЕКОГ ФИЛА: "Бела пахуља" - Омиљени колач Јованке Броз
17. 07. 2024. у 12:00

БАНАНА СПЛИТ: Освежавајући десерт прави се за минут, поједе за трен!
02. 06. 2024. у 15:00

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)