МИНТ БРАУНИ: Не може боље од освежавајућег рецепта с ментом који одушевљава и укусом, и мирисом, и изгледом

Новости онлине

07. 08. 2024. у 14:00

Протеклих година имали смо прилику да видимо много интересантних верзија браунија које су направљене, па им неки додају освежавајуће воћке попут јагода и шљива, неки обогате њихов укус коштуњавим воћем, али један од дефинитивно најлепших оваквих колача јесте минт брауни! У питању је верзија с екстрактом менте, за коју не сумњамо да ће постати ваш омиљени колач. А прави се тако једноставно!

МИНТ БРАУНИ: Не може боље од освежавајућег рецепта с ментом који одушевљава и укусом, и мирисом, и изгледом

Foto: Shutterstock

Састојци:

За кору:
  • 100 грама чоколаде за кување
  • 70 грама шећера
  • 90 грама путера
  • 2 јајета
  • 100 грама меког брашна
  • 1 кашика прашка за пециво
  • 1 ванилин шећер
  • 20 грама бадема

За фил:

  • 2 кашике омекшалог путера
  • 6 кашика крем-сира
  • 2 кашике чврсто умућеног шлага
  • 250 грама шећера у праху
  • 1/2 кашичице екстракта менте
  • зелена боја за храну

За чоколадни слој:

  • 80 грама чврсто умућеног шлага
  • 100 грама чоколаде за кување
  • 70 грама путера

Припрема:
Кора
Пенасто умутити јаја, шећер и ванилин шећер, па додати путер који је одстојао на собној температури, чоколаду за кување и на крају брашно помешано с прашком за пециво. Потом додати млевене или ситно сецкане бадеме, па пећи у рерни претходно загрејаној на 200 степени око 25 минута.

Фил

У дубокој чинији миксером умутите омекшали путер и крем-сир док не добијете глатку масу, па додајте шлаг и наставите да мутите средњом брзином. Постепено додајте шећер у праху и мутите све време, па додајте и екстракт менте. Сипајте јестиву зелену боју док не добијете жељену нијансу. Мутите још неколико секунди, па прелијте преко коре. Ставите у фрижидер на најмање један сат.

Чоколадни слој
У већој шерпи загрејте све састојке за прелив на средњој ватри, непрестано мешајући, док се сви не истопе и не постану глатки. Затим склоните с ватре и ставите да се хлади око 15 минута. Потом сипајте преко добро охлађеног фила. Одложите у фрижидер да се хлади непокривено док се не стегне.
Пре сечења коцки оставите да одстоји двадесетак минута на собној температури.

(glossy)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

(не)COOLTURNI ОСВОЈИЛИ КУЛТУРОМ: Овације за Бојана Маровића и Банета Томашевића на Дорћолу