МИНТ БРАУНИ: Не може боље од освежавајућег рецепта с ментом који одушевљава и укусом, и мирисом, и изгледом

Новости онлине

07. 08. 2024. у 14:00

Протеклих година имали смо прилику да видимо много интересантних верзија браунија које су направљене, па им неки додају освежавајуће воћке попут јагода и шљива, неки обогате њихов укус коштуњавим воћем, али један од дефинитивно најлепших оваквих колача јесте минт брауни! У питању је верзија с екстрактом менте, за коју не сумњамо да ће постати ваш омиљени колач. А прави се тако једноставно!

МИНТ БРАУНИ: Не може боље од освежавајућег рецепта с ментом који одушевљава и укусом, и мирисом, и изгледом

Foto: Shutterstock

Састојци:

За кору:
  • 100 грама чоколаде за кување
  • 70 грама шећера
  • 90 грама путера
  • 2 јајета
  • 100 грама меког брашна
  • 1 кашика прашка за пециво
  • 1 ванилин шећер
  • 20 грама бадема

За фил:

  • 2 кашике омекшалог путера
  • 6 кашика крем-сира
  • 2 кашике чврсто умућеног шлага
  • 250 грама шећера у праху
  • 1/2 кашичице екстракта менте
  • зелена боја за храну

За чоколадни слој:

  • 80 грама чврсто умућеног шлага
  • 100 грама чоколаде за кување
  • 70 грама путера

Припрема:
Кора
Пенасто умутити јаја, шећер и ванилин шећер, па додати путер који је одстојао на собној температури, чоколаду за кување и на крају брашно помешано с прашком за пециво. Потом додати млевене или ситно сецкане бадеме, па пећи у рерни претходно загрејаној на 200 степени око 25 минута.

Фил

У дубокој чинији миксером умутите омекшали путер и крем-сир док не добијете глатку масу, па додајте шлаг и наставите да мутите средњом брзином. Постепено додајте шећер у праху и мутите све време, па додајте и екстракт менте. Сипајте јестиву зелену боју док не добијете жељену нијансу. Мутите још неколико секунди, па прелијте преко коре. Ставите у фрижидер на најмање један сат.

Чоколадни слој
У већој шерпи загрејте све састојке за прелив на средњој ватри, непрестано мешајући, док се сви не истопе и не постану глатки. Затим склоните с ватре и ставите да се хлади око 15 минута. Потом сипајте преко добро охлађеног фила. Одложите у фрижидер да се хлади непокривено док се не стегне.
Пре сечења коцки оставите да одстоји двадесетак минута на собној температури.

(glossy)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)

У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!

29. 11. 2025. у 08:00

ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак

ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак

ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.

28. 11. 2025. у 14:45

ИСПЛИВАО СНИМАК: Шериф пева - Смрадови су преко Дрине прешли - а тврди да песму никад није изводио

ИСПЛИВАО СНИМАК: Шериф пева - "Смрадови су преко Дрине прешли" - а тврди да песму никад није изводио

БУРА око фотографије и снимка фолкера Аце Лукаса са Насером Орићем, некадашњим командантом јединица Армије РБиХ у подручју Сребренице током рата у Босни и Херцеговини, не стишава се. И даље актери "кафанског сусрета" изазивају велику пажњу, а сад је у центру певач Шериф Коњевић, који је позвао српског певача да присуствује приватној прослави у ресторану у центру Сарајева, где је био позван и Насер Орић.

02. 12. 2025. у 12:35

Коментари (0)

ГДЕ ЈЕ САД ОНА МАЛА?! Србија победила Шпанију на Светском првенству, а ево шта су српске рукометашице потом урадиле у свлачионици (ВИДЕО)