МИНТ БРАУНИ: Не може боље од освежавајућег рецепта с ментом који одушевљава и укусом, и мирисом, и изгледом
Протеклих година имали смо прилику да видимо много интересантних верзија браунија које су направљене, па им неки додају освежавајуће воћке попут јагода и шљива, неки обогате њихов укус коштуњавим воћем, али један од дефинитивно најлепших оваквих колача јесте минт брауни! У питању је верзија с екстрактом менте, за коју не сумњамо да ће постати ваш омиљени колач. А прави се тако једноставно!
Састојци:
- 100 грама чоколаде за кување
- 70 грама шећера
- 90 грама путера
- 2 јајета
- 100 грама меког брашна
- 1 кашика прашка за пециво
- 1 ванилин шећер
- 20 грама бадема
За фил:
- 2 кашике омекшалог путера
- 6 кашика крем-сира
- 2 кашике чврсто умућеног шлага
- 250 грама шећера у праху
- 1/2 кашичице екстракта менте
- зелена боја за храну
За чоколадни слој:
- 80 грама чврсто умућеног шлага
- 100 грама чоколаде за кување
- 70 грама путера
Припрема:
Пенасто умутити јаја, шећер и ванилин шећер, па додати путер који је одстојао на собној температури, чоколаду за кување и на крају брашно помешано с прашком за пециво. Потом додати млевене или ситно сецкане бадеме, па пећи у рерни претходно загрејаној на 200 степени око 25 минута.
Фил
Чоколадни слој
Пре сечења коцки оставите да одстоји двадесетак минута на собној температури.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈБОЉИ СТАРИНСКИ РЕЦЕПТ: Салчићи наших бака немају конкуренцију
06. 08. 2024. у 14:03
КОЛАЧ ОД ГРИЗА: Рецепт за кремасту посластицу која се не пече и осваја укусом
25. 07. 2024. у 19:00
САВРШЕНЕ КРЕМ КОЦКЕ: Спој кремастог фила и лешника даје неодољив укус овом колачу
21. 07. 2024. у 13:00
СТИГЛА ДУГОРОЧНА ПРОГНОЗА ЗА ЈЕСЕН 2024. ГОДИНЕ: Многима се неће свидети
ИЗГЛЕДА да ћемо ове године имати хладнију јесен са више падавина, показују прве дугорочне прогнозе сајта Severe Weather Europe.
26. 07. 2024. у 12:30
ДИГНУТИ РУСКИ И КИНЕСКИ БОМБАРДЕРИ, АМЕРИКА ПОСЛАЛА БОРБЕНЕ АВИОНЕ: Реаговала и Канада, Вашингтон бесан - "Невиђена провокација" (ВИДЕО)
РУСИЈА и Кина по први су пут извеле лет стратешких бомбардера у заједничкој патроли у близини Аљаске, што упозорава на све шири оквир способности војног партнерства, које изазива све већу забринутост у САД-у и међу њиховим савезницима.
26. 07. 2024. у 07:28
"ОВО ИМА ВЕЗЕ СА ЉУДСКОШЋУ": Карлеуша бесна због Жељковог наступа на прослави Олује
МНОГЕ је изненадила информација када је Жељко Бебек запевао у Личком Осику на годишњици "Олује".
05. 08. 2024. у 15:45
Коментари (0)