МЕКЕ, ВАЗДУШАСТЕ, СА МИРИСОМ ДЕТИЊСТВА: Домаће кифлице са боровницом, уживаћете у сваком залогају
ЈЕДНА од посластица која нас подсећа на детињство су - кифлице.
Слане, или слатке, са печуркама, сиром, џемом, кремом, или воћем, онако меке и ваздушасте, просто се топе у устима при сваком залогају.
Ми вам предлажемо да их направите са боровницама, сигурни смо да ћете уживати у овом мирису и укусу који ће, на један модеран начин, да нас врати у детињство.
Потребно је:
- 1.200 г глатког брашна
- кесица прашка за пециво
- 200 г шећера
- кесица ванилин шећера
- 200 г маслаца или маргарина
- 2 јајета
- 400 мл млека
За фил:
- око 300 г свежих или смрзнутих боровница
- 100 г шећера
За премаз:
- јаје
За посипање:
- шећер у праху, по жељи
Рецепт за кифлице са боровницама
Загрејте рерну на 225 степени. Ако користите смрзнуте боровнице, одмрзните их. Умешајте комадиће маслаца или маргарина у брашно, као и прашак за пециво и ванилин шећер. Додајте јаја и млеко па замесите тесто. Поделите га на шест лоптица, па их пребаците на побрашњављену површину. Сваку лоптицу разваљајте у круг пречника око 25 цм. Затим сваки круг исеците на 8 троуглова. Боровнице поспите шећером па на сваки троуглић кашиком ставите неколико њих. Замотајте троуглове у облик кифлице и ставите их на плех обложен папиром за печење. Затим их премажите умућеним јајетом. Пеците око 15 минута у загрејаној рерни, па извадите и охладите кифлице. Тек када се добро прохладе поспите прах шећером и послужите.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЕПИРОТ ПИТА СА МЕСОМ: Овако је праве Грци, а супер је за доручак
06. 09. 2024. у 07:00
ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И ПЕЧУРКАМА: Брза вечера идеална за крај дана
04. 09. 2024. у 19:00
ИЗДАШНА ОБРОК САЛАТА ГОТОВА ЗА 10 МИНУТА: Веома је заситна и укусна
04. 09. 2024. у 08:00
СВЕШТЕНИК О СМРТИ МИЛИНКОВИЋА: Видео сам да му је лице било бледо-жуте боје, тресао се
ЈЕДАН од последњих људи који је разговарао са глумцем, режесером и чувеним "Трагачем" Милорадом Милинковићем је свештеник Влајко Банковић, протојереј-ставрофор и старешина цркве Светог вазнесења Господњег у Јабуковцу код Неготина.
07. 01. 2025. у 15:26
СВЕШТЕНИК О СМРТИ МИЛИНКОВИЋА: Видео сам да му је лице било бледо-жуте боје, тресао се
ЈЕДАН од последњих људи који је разговарао са глумцем, режесером и чувеним "Трагачем" Милорадом Милинковићем је свештеник Влајко Банковић, протојереј-ставрофор и старешина цркве Светог вазнесења Господњег у Јабуковцу код Неготина.
07. 01. 2025. у 15:26
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)