КОЛАЧ, А САВРШЕНОГ УКУСА КАО БАКИНЕ КНЕДЛЕ: Пробајте ову верзију познате посластице са шљивама, а припрема је много једноставнија и бржа

Новости онлине

10. 09. 2024. у 20:10

НЕМА укуснијег и лепшег колача од овог, савршен колач за увод у јесен.

КОЛАЧ, А САВРШЕНОГ УКУСА КАО БАКИНЕ КНЕДЛЕ: Пробајте ову верзију познате посластице са шљивама, а припрема је много једноставнија и бржа

Фото Јутјуб/Принтскрин

Састојци:

  • 200г презле
  • 4 кашике шећера
  • ванилин шећер
  • 50г маслаца

Воћни фил:

  • 1кг шљива
  • 5 кашика шећера
  • ванилин шећер
  • 3 кашике густина
  • сасвим мало воде

Гриз фил:

  • 1л млека
  • 13 кашика гриза
  • 10 кашика шећера
  • ванилин шећер
  • 1 јаје
  • 90 г маслаца

Припрема:

 У једну чинију измешати презле, шећер и ванилин шећер па ту смесу препржити на 50 грама растопљеног маслаца. Оставити са стране да се охлади.

Спремити гриз фил тако што ћете измешати гриз, шећер и ванилин шећер. Затим ћете у млеко додати гриз и када је скоро скувано додати и једно јаје. Склонити са рингле и док јако мешате додати маслац и још мешати све док се не сједини.

Слагати у плех прво упржене презле пола смесе, затим пола смесе гриз фила, па целу смесу фила од шљива и преко опет гриз фил и завршите све са презлама. Охладите и послужите.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)

ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)

МРЕЖЕ су преплављене последњих дана фотографијом младе мајке која проси у Улици кнеза Михаила у Београду, а која је, како се испоставило провером полиције, професионални преварант и професионално се бави породичним просјачењем.

07. 02. 2025. у 14:50

Коментари (0)

РАФАЕЛ НАДАЛ У ПЕНЗИЈИ ЗАРАДИО МИЛИОНЕ: Ево како је Шпанац увећао своје богатство