КОЛАЧ, А САВРШЕНОГ УКУСА КАО БАКИНЕ КНЕДЛЕ: Пробајте ову верзију познате посластице са шљивама, а припрема је много једноставнија и бржа
НЕМА укуснијег и лепшег колача од овог, савршен колач за увод у јесен.

Фото Јутјуб/Принтскрин
Састојци:
- 200г презле
- 4 кашике шећера
- ванилин шећер
- 50г маслаца
Воћни фил:
- 1кг шљива
- 5 кашика шећера
- ванилин шећер
- 3 кашике густина
- сасвим мало воде
Гриз фил:
- 1л млека
- 13 кашика гриза
- 10 кашика шећера
- ванилин шећер
- 1 јаје
- 90 г маслаца
Припрема:
У једну чинију измешати презле, шећер и ванилин шећер па ту смесу препржити на 50 грама растопљеног маслаца. Оставити са стране да се охлади.
Спремити гриз фил тако што ћете измешати гриз, шећер и ванилин шећер. Затим ћете у млеко додати гриз и када је скоро скувано додати и једно јаје. Склонити са рингле и док јако мешате додати маслац и још мешати све док се не сједини.
Слагати у плех прво упржене презле пола смесе, затим пола смесе гриз фила, па целу смесу фила од шљива и преко опет гриз фил и завршите све са презлама. Охладите и послужите.
(Still)

ОГЛАСИО СЕ ОРБАН: Издао велико упозорење због Ирана
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан упозорио је да би, у случају да се Иран распадне због тренутног рата, регион могао да постане неуправљив и ван контроле, што би имало озбиљне глобалне последице.
20. 06. 2025. у 10:34

ЖЕСТОКА ПРЕТЊА ТРАМПУ ИЗ МОЋНЕ ДРЖАВЕ: Ако се САД укључе у рат, напашћемо вас
МОЋНА шиитска милиција из Ирака, Катаиб Хезболах, која има подршку Ирана, запретила је нападима на америчке војне базе широм Блиског истока уколико се администрација Доналда Трампа одлучи да интервенише у евентуалном сукобу између Израела и Ирана.
20. 06. 2025. у 09:27

ЦЕЦИНА КУМА ЗВЕРСКИ УБИЈЕНА У САЧЕКУШИ: Изрешетали је из хеклера са пригушивачем - млади живот угашен у цик зоре
СВЕТЛАНА Цеца Ражнатовић и Жељко Ражнатовић Аркан упознали су се 11. октобра 1993. године на прослави дана Српске добровољачке гарде у Ердуту, а већ 19. фебруара 1995. године изговорили су судбоносно "Да" пред пријатељима и породицом.
20. 06. 2025. у 15:23
Коментари (0)