КИЛЕР ТОРТА: Неодољива посластица, за све прилике
Чаробна посластица која осваја од првог залогаја, за све важне догађаје.
![КИЛЕР ТОРТА: Неодољива посластица, за све прилике КИЛЕР ТОРТА: Неодољива посластица, за све прилике](/data/images/2024-09-13/526726_torta-cokoladna-13.9._fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
За кору
- 5 беланаца
- 10 кашика шећера
- 2 кашике брашна
- 100 г сецканих ораха
- 3 коре обланде
За фил
- 15 жуманаца
- 10 кашика шећера
- два маргарина
- 200 г чоколаде
За глазуру
- 100 г чоколаде
- 50 г маргарина
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди умутите беланца, шећер, брашно и орахе. Коре од обланде премажите добијеном смесом. Пеците око 10 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Жуманца умутите на пари, да добијете фил. Шећер ушпинујте са мало воде па додајте у умућена жуманца. Склоните с ватре и мутите док се смеса не прохлади и не згусне. Засебно умутите пенасто два маргарина па додајте у прохлађени фил. Отопите чоколаду на пари, па јој додајте фил. Филујте коре, све док не утрошите материјал. Декоришите торту припремљеном глазуром.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ЧОКОЛАДНЕ КУГЛИЦЕ: Направите ову чоколадну посластицу божанственог укуса ЧОКОЛАДНЕ КУГЛИЦЕ: Направите ову чоколадну посластицу божанственог укуса](/data/images/2024-10-07/533616_cokoladne-kuglice_t.jpg?time=1728316026)
ЧОКОЛАДНЕ КУГЛИЦЕ: Направите ову чоколадну посластицу божанственог укуса
07. 10. 2024. у 20:00
![ТОРТА ОПЕРА: Француска фантазија слатких укуса у споју са кафом ТОРТА ОПЕРА: Француска фантазија слатких укуса у споју са кафом](/data/images/2024-10-03/532690_opera-torta_t.jpg?time=1728040646)
ТОРТА ОПЕРА: Француска фантазија слатких укуса у споју са кафом
04. 10. 2024. у 13:00
![ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал](/data/images/2024-11-22/547938_tan2024-11-0718301955-7_kf.jpg?time=1739212952)
ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан рекао је данас да је у САД "настао велики скандал" након што је амерички председник Доналд Трамп одлучио да открије колико су новца и коме америчке агенције исплатиле последњих година, а да је то "показало да је либерална глобална елита користила амерички буџет да би финансирала своју финансијску и идеолошку агенду широм света".
10. 02. 2025. у 19:39
![ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ](/data/images/2025-02-10/571462_117786-luka-doncic-ig_kf.jpg?time=1739187899)
ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ
ЛУКА Дончић један је од најбољих кошаркаша планете. Момак који из дана у дан фасцинира љубитеље кошарке је Србин по оцу, и не крије колико је привржен нашој земљи, а тренутно је у центру пажње због преласка у Лејкерсе.
10. 02. 2025. у 12:44
Коментари (0)