ЗЕБРА КОЛАЧ ПО РУСКОМ РЕЦЕПТУ: Крајње једноставан, а тако ефектан

Јована Васић

15. 02. 2025. у 15:00

Зебра колач по руском рецепту се тако једноставно прави, а изгледа невероватно.

ЗЕБРА КОЛАЧ ПО РУСКОМ РЕЦЕПТУ: Крајње једноставан, а тако ефектан

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 5 јаја
  • 240 г шећера
  • 200 г отопљеног маслаца
  • 200 мл слатке павлаке
  • 1/2 кашичице соде бикарбоне
  • 270 г брашна
  • 2 кашике какао праха

Припрема:

Како бисте направили овај колач умутите јаја са шећером док не добијете белу пену. Додајте просејано брашно, соду бикарбону, отопљени охлађен путер, слатку павлаку и све добро умутите миксером. Поделите тесто на два једнака дела. У један део додајте 2 кашике брашна, у други део 2 кашике какаоа.

Мешајте док грудвице не нестану. Тесто треба да има конзистенцију ретке павлаке. Подмажите уљем округли плех. Сипајте мале порције различитог теста, кашику по кашику, у центар плеха. Прво једну боју, па другу. Немојте мешати.

Пеците колач у загрејаној рерни на 190-200 степени Ц око пола сата. Ако је површина већ печена, а средина није, покријте колач фолијом, смањите температуру на 180 степени и пеците до краја. Сервирајте и уживајте!

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице

ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице

УЧЕСНИЦИ Минхенске безбедносне конференције слушали су говор потпредседника САД Џеј-Ди Венса готово без аплауза, показује снимак преноса његовог наступа на сајту Беле куће.

14. 02. 2025. у 17:34

Коментари (0)

СВЕТСКИ ДАН ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА: Подршка и значај солидарности