ОВАКВЕ ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ: Мирисни медењаци

Бојана Јовановић

06. 05. 2025. у 18:05

Много рецепата постоји за припрему домаћих медењака, али ови, са мноштвом ароматичних зачина, прича су за себе.

ОВАКВЕ ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ: Мирисни медењаци

Фото Shutterstock

Потребно је:

- 150 г меда

- 75 г маслаца

- 2 јајета

- 100 г смеђег шећера

- 500 г оштрог брашна

- кашичица сода бикарбоне

- 2 кашичице мешавине зачина за медењаке (цимет, ђумбир, мускатни орашчић, каранфилић, кардамом, бибер, анис)

У шерпицу ставите мед и маслац па их отопите на лаганој ватри. Оставите са стране да се мало прохлади. Миксером пенасто умутите јаја и смеђи шећер. Додајте прохлађени маслац са медом па још једном измиксајте. На крају додајте просејане суве састојке: брашно, сода бикарбону, зачин за медењаке. Умутите миксером у мрвичасту смесу, а потом наставите да месите руком, све док не добијете фино, компактно тесто. Формирајте га у облик диска и замотајте у провидну фолију, па оставите да одстоји у фрижидеру најмање један сат. Направите сами мешавину зачина по жељи, од горе наведених састојака. Охлађено тесто извадите из фрижидера, па га оклагијом танко развијте на 4-5 мм дебљине, на радној површини посутој бршном. Затим модлицама вадите медењаке и ређајте их на велики плех од рерне, обложен пек-папиром. Пеците у рерни, претходно загрејаној на 180 степени, око 8-10 мин. Чим мало нарасту, готови су, немојте их дуже пећи да не би били превише тврди.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година (ФОТО)

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)

ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.

23. 05. 2025. у 18:06

Коментари (0)

ГЛАДАН ЈЕ: Мијатовић открио следећу дестинацију Луке Модрића