ОВАКВЕ ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ: Мирисни медењаци
Много рецепата постоји за припрему домаћих медењака, али ови, са мноштвом ароматичних зачина, прича су за себе.

Фото Shutterstock
Потребно је:
- 150 г меда
- 75 г маслаца
- 2 јајета
- 100 г смеђег шећера
- 500 г оштрог брашна
- кашичица сода бикарбоне
- 2 кашичице мешавине зачина за медењаке (цимет, ђумбир, мускатни орашчић, каранфилић, кардамом, бибер, анис)
У шерпицу ставите мед и маслац па их отопите на лаганој ватри. Оставите са стране да се мало прохлади. Миксером пенасто умутите јаја и смеђи шећер. Додајте прохлађени маслац са медом па још једном измиксајте. На крају додајте просејане суве састојке: брашно, сода бикарбону, зачин за медењаке. Умутите миксером у мрвичасту смесу, а потом наставите да месите руком, све док не добијете фино, компактно тесто. Формирајте га у облик диска и замотајте у провидну фолију, па оставите да одстоји у фрижидеру најмање један сат. Направите сами мешавину зачина по жељи, од горе наведених састојака. Охлађено тесто извадите из фрижидера, па га оклагијом танко развијте на 4-5 мм дебљине, на радној површини посутој бршном. Затим модлицама вадите медењаке и ређајте их на велики плех од рерне, обложен пек-папиром. Пеците у рерни, претходно загрејаној на 180 степени, око 8-10 мин. Чим мало нарасту, готови су, немојте их дуже пећи да не би били превише тврди.

НЕВЕРОВАТНА ПРИЧА ИЗ СРБИЈЕ: Два брата и сестра освојили 300 медаља - они су прави генијалци (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

Имају месечну плату 109.050$, а СИРОТИЊА су! Све им поједе кирија
ИМА и таквих случајева...
10. 09. 2025. у 09:24
Коментари (0)