КОЛАЧ СА БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ И ПИСТАЋИМА: Донoсимо вам савршен рецепт за посни колач
За све љубитеље посних посластица, овај колач са белом чоколадом и пистаћима је прави избор! Нежан, кремаст и богат укусом, спаја арому ваниле, хрскаве пистаће и посну белу чоколаду у савршену празничну комбинацију.
ФОТО: Novosti
Састојци:
- 200 мл воде
- 3 кашике шећера
- 1 ванилин шећер
- 150 гр посног маргарина
- 100 гр посне беле чоколаде
- 200 гр млеvenих пиштаћа
- 270 гр посног млеvenог кекса
За глазуру:
- 60 мл посне слатке павлаке
- 200 гр посне беле чоколаде
- мало млевених пистаћа за украс
Припрема:
Воду и шећер ставите у шерпицу и загрејте до кључања. Додајте посни маргарин и мешајте док се не отопи. Скините са рингле, додајте белу чоколаду, оставите неколико минута, па промешајте да се потпуно отопи. Умешајте млевене пистаће и посни млевени кекс, добро сједните и сипајте у калуп преко папира за печење. Оставите у фрижидер да се стегне. Загрејте слатку павлаку и белу чоколаду, мешајте док се не отопи, па прелијте преко колача.Поспите млевеним пистаћима и оставите у фрижидер до служења.
Уживајте!
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА: Изненађени смо коментарима Захарове на рачун Србије и председника Вучића
ДРЖАВНА секретарка у Министарству спољних послова (МСП) Републике Србије Невена Јовановић огласила се на друштвеној мрежи "X" поводом коментара портпарола Министарства спољних послова Русије Марије Захарове на рачун Србије и председника Републике Александра Вучића, истакавши да они као МСП изражавају изненађење поводом истих.
07. 11. 2025. у 14:04
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
"ЛЕЧИЋ И ЈА СМО СЕ ПИПАЛИ И ЉУПКАЛИ!" Певачица о глумцу: "Предивно створење, савршен љубавник, јежим се док причам о њему"
Атина Ферари открила је детаље односа са глумцем Браниславом Лечићем.
08. 11. 2025. у 11:06
Коментари (0)