ЉУДИ дефинитивно различито доживљавају бол. За једне иста сензација "није страшна", док је за друге "неподношљива". Разлог за различит доживљај јачине бола је, тврде психијатри, и у карактеру особе.
МНОГИ се одричу хране која може бити окидач нежељених здравствених стања (млечни производи, глутен, месо), а иако метода елеминисања намирница некима може донети добро, другима може изазвати нове алергије и нетолеранцију на ту храну ако поново одлуче да је једу.
У МОДЕРНОМ и ужурбаном свету, топли напитак, онако „с ногу“, је нормална ствар за многе. Међутим, превише топли напици могу вас дугорочно изложити озбиљним ризицима.
ДИЈАБЕТЕС типа 1 је озбиљна хронична болест и пацијенти морају редовно да примају своју терапију, али лек који потпуно лечи болест још није пронађен. Ипак, новија истраживања и један пример дају велику наду.
КАКО старимо, очување менталне оштрине постаје све важније. Иако сте вероватно већ чули да укрштене речи и седам сати сна помажу мозгу, такође и храна коју једемо има велики утицај на когнитивне функције током старења.
Коментари (0)