НАУЧИТЕ ЈОШ ЈЕДАН ОДЛИЧАН РЕЦЕПТ: Правимо најфинију и најмекшу пуњену питу (ВИДЕО)
МОЖЕ СЕ послужити као пита, али и као погача
Испробајте феноменалан рецепт и направите укусан доручак или вечеру.
Пуњена пита - састојци:
250 мл топлог млека
1 кашичица шећера
10 гр квасца
1 јаје
450-500 гр брашна
Пуњена пита - састојци за надев:
150 гр сира
1 жуманце
1 кашика киселе павлаке
200 гр шунке листови
Пуњена пита - припрема:
Замесити тесто од наведених састојака, да буде глатко мекше не много тврдо и оставити да одмори 30 мин. Тесто развући пола цм. Сир измешати са жуманцетом и павлаком.
Тесто поделити на два дела, па оба премазати сиром и прекрити са листовима шунке. Тепсију величине 32 цм покрити пек папиром.
Прво тесто преклопити три пута, па га ножем пресећи на пола. Једну половину увити око своје осе и завити у круг на средини тепсије.
Тако радити и са остатком теста. Покрити и одморити, па премазати жуманцетом у који сте додали 1 кашику уља. По жељи посути сусамом. Пећи на 210 степени Ц око 15 мин, па смањити на 180 и пећи укупно 40-45 мин покривено.
Врхунско мекано као морска пена. Уживајте!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПУН ПОГОДАК: Мали, посни мафини хлебчићи са семенкама (ВИДЕО)
14. 03. 2023. у 18:00
САВРШЕН ДОРУЧАК: Фине мекане лепиње са кромпиром за добро јутро (ВИДЕО)
16. 03. 2023. у 12:00
СЛАНЕ КОРПИЦЕ СА СПАНАЋЕМ: За доручак, вечеру или прилог уз ручак (ВИДЕО)
15. 03. 2023. у 12:00
ТРАМП ЗАПАЛИО СВЕТ ИЗЈАВОМ: Не могу да искључим могућност употребе војне силе!
НОВОИЗАБРАНИ председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да не може да искључи могућност употребе војне силе или економске принуде, укључујући повећање царина, када је у питању преузимање контроле над Гренландом и Панамским каналом.
07. 01. 2025. у 18:50
"ОСВЕТА МАЂАРСКОЈ ЗБОГ ПОДРШКЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ" Сијарто оштро о санкцијама САД-а Орбановом шефу кабинета
МИНИСТАР спољних послова Мађарске Петер Сијарто данас је критиковао одлуку Вашингтона да уведе санкције шефу кабинета мађарског премијера Виктора Орбана, Анталу Рогану, због сумње да је умешан у корупцију у Мађарској.
07. 01. 2025. у 18:12
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)