ХРСКАВИ МЕДЕНИ КОЛАЧИЋИ СА ПАХУЉИЦАМА: Брзо се праве, а одлично иду уз кафицу и дружење (ВИДЕО)

05. 04. 2023. у 08:15

ЗАПОЧНИТЕ радну недељу уз ове феноменалне колачиће и уз дружење са својим најбољим пријатељима

ХРСКАВИ МЕДЕНИ КОЛАЧИЋИ СА ПАХУЉИЦАМА: Брзо се праве, а одлично иду уз кафицу и дружење (ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Испробајте рецепт чији ће вас укус одушевити.

Медени колачићи - састојци:

150 гр овсених пахуљица, може и мешавина
3 кашике меда
50 г маслаца
100 г чоколаде сецкане
50 г брашна 
1/2 прашка за пециво
1 јаје
5-6 кашика млека

Медени колачићи - припрема:

У чинију измерити пахуљице, додати брашно са прашком за пециво, растопљен маслац, млеко, јаје, мед и на коцке ситно сечену чоколаду.

Све изједначити добро. Кашиком за сладолед или обичном кашиком вадити куглице и ређати у плех који сте обложили пек-папиром. 

Фото: Приватна архива

 

Мало одмакнути јер се приликом печења доста рашире. Пећи на 200 степени око 10-15 минута, не дуже. Чим се охладе извадити из плеха.

Уживајте у фантастичном укусу ових дивни, хрскавих, слатких колачића.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОТВОРИЛИ КИНЕСКИ БАЛОН КОЈИ СУ ОБОРИЛИ: Остали шокирани оним што се налази у њему - Могли су нас шпијунирати!

АМЕРИКАНЦИ ОТВОРИЛИ КИНЕСКИ БАЛОН КОЈИ СУ ОБОРИЛИ: Остали шокирани оним што се налази у њему - "Могли су нас шпијунирати!"

КИНЕСКИ шпијунски балон који је 2023. године прелетео Сједињене Државе био је опремљен америчком технологијом која је могла омогућити шпијунирање Американаца, према изворима који су директно упознати са техничком анализом коју је спровела америчка војска.

11. 02. 2025. у 13:30

Коментари (0)

ХРВАТСКА СТРЕПИ ЗБОГ ИСТИНЕ: Здаврко Мамић хитно сазвао конференцију за штампу