ТРИКОВИ ЗА БРЖЕ ЉУШТЕЊЕ ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА: Ајвар који се припрема очас посла и сочнијег је укуса
ДОНОСИМО вам још један веома укусан рецепт за домаћи ајвар који ће вас одушевити.
Постоји неколико трикова за лакше гуљење печених паприка за ајвар . Уколико желите да огулите паприке које печете, ставите их у кесу и завежите. Оставите да одстоји неко време, кожа ће се сама одвојити.
Замрзнуте печене паприке без проблема се огуле, само их треба одмрзнути десетак минута, ставити у кесу под млаз вреле воде на неколико секунди и одмах огулити. Постоји још један трик, а то је да печене паприке одмах по вађењу из рерне прекријете провидном пластичном фолијом, салветом или крпом, или их ставите у шерпу и поклопите поклопцем . Нека тако одстоје око 15 минута, ако имате већу количину можете и до пола сата.
Покривањем паприке ствара се пара и вишак течности, што олакшава гуљење. Рецепт за ајвар од сецкане паприке:
Састојци :
15 кг паприке
2 кг парадајза
1,5 дцл уља
1 дцл сирћета
2 главице белог лука
2-3 везе першуна
со
мало шећера
Припрема :
Паприке испеците дан раније и оставите да се оцеде. Сутрадан их ољуштите и ручно исцепајте на траке, шире или уже, по жељи.
У велики лонац ставите паприке и ољуштен и сецкани парадајз и кувајте на јакој ватри док смеса не постане густа. Додати сирће, уље, со, шећер, сецкани бели лук и першун.
Мешајте пола сата и готов ајвар сипајте у стерилисане тегле, поклопите поклопцима и охладите, па ставите на тамно и хладно место.
(Story.hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРЕУКУСНЕ ПЉЕСКАВИЦЕ ОД ПИЛЕТИНЕ: Послужите их уз пире кромпир и неку фину салатицу
12. 10. 2023. у 15:00
ТРАМП ЗАПАЛИО СВЕТ ИЗЈАВОМ: Не могу да искључим могућност употребе војне силе!
НОВОИЗАБРАНИ председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да не може да искључи могућност употребе војне силе или економске принуде, укључујући повећање царина, када је у питању преузимање контроле над Гренландом и Панамским каналом.
07. 01. 2025. у 18:50
"ОСВЕТА МАЂАРСКОЈ ЗБОГ ПОДРШКЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ" Сијарто оштро о санкцијама САД-а Орбановом шефу кабинета
МИНИСТАР спољних послова Мађарске Петер Сијарто данас је критиковао одлуку Вашингтона да уведе санкције шефу кабинета мађарског премијера Виктора Орбана, Анталу Рогану, због сумње да је умешан у корупцију у Мађарској.
07. 01. 2025. у 18:12
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)