Славимо Српску Нову годину, а стари обичај налаже да се за ручак изнесе све оно што је у јесен спремљено за зиму, као што су пршута, сланина, кавурма, чварци, кајмак, погаче, туршија, ајвар... Након тога обичај је да се изнесе прасеће печење. Они који нису били у финансијској могућности да направе свечану гозбу у поноћ износе крофне, а у једну се стаља парица. Веровало се да ће особа која пронађе парицу имати успешну годину. Крофна је замена за чесницу. Сутрадан се прославља Мали Божић, а тада је обичај да се умеси василица. Може да буде слана или слатка, а у њу се не ставља парица.
Немате времена, а једе вам се нешто укусно и топло? Ова брза пица је решење! Без дугог чекања и компликованих припрема, за само двадесетак минута можете уживати у домаћој пици по вашем укусу. Савршена за ужину, вечеру или неочекиване госте!
Ако желите укусан оброк за мање од пола сата, ова песто паста са пилетином је савршен избор. Идеална за ручак или вечеру, спаја свеже укусе и лаку припрему у једном јелу.
Коментари (0)