КОЈА ЈЕ ИДЕАЛНА КОЛИЧИНА МЛЕКА? Мале тајне најукуснијих прженица

Novosti online

10. 02. 2024. у 12:00

ПРЖЕНИЦЕ су омиљено и млађим и старијим генерацијама. Лако се и брзо припремају, а нарочито су добре за доручак. Иако су укусне какве год испале, уколико желите да вам се топе у устима, ево у чему је ствар.

КОЈА ЈЕ ИДЕАЛНА КОЛИЧИНА МЛЕКА? Мале тајне најукуснијих прженица

Фото Shutterstock

Српске домаћице су увек знале да се снађу, па су тако комбиновале састојке које већ имају код куће и правиле јела која и дан-данас сви воле. У току немаштине настали су рецепти за нека од најлепших јела као што су качамак, сутлијаш, прженице...

Срби највише жале када треба да баце бајат хлеб, али исто тако не воле ни да га једу.

Српске домаћице су осмислиле своју верзију рецепта за свима омиљене прженице. У Францукој се једу слатке, а код нас могу да буду и слатке, али и слане.

Прженице није компликовано направити, али ипак постоје неке цаке које ће вам помоћи да оне увек испадну савршено. Да би споља биле хрскаве, а изнутра мекане, не смеју да буду превише масне или да загоре. Тајна је врло једноставна, битно је да бајат хлеб исечете како треба, а да за смесу користите праву меру.

Парче хлеба нека буде дебљине око 1,5 цм и, наравно, битно је да хлеб не буде свеж. За 2 парчета хлеба потребно је једно јаје и 1/4 шољице млека. Још једна битна ствар коју многи не знају јесте да их увек пржите на уљу, а никада на истопљеном путеру.

(Super Žena/B 92)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

ШЕШЕЉ О СЦЕНАРИЈУ КОЈИ НИКО НИЈЕ НИ САЊАО: Народ је био у заблуди (ВИДЕО)