БИЛА ЈЕ ПОНОС ХОМОЉА, А ДАНАС ЈЕ СЕ РЕТКО КО СЕТИ: Пита од пасуља

Novosti online

05. 03. 2024. у 12:00

ДРЖАЋЕ вас дуго ситим, а обожаваће је цела породица.

БИЛА ЈЕ ПОНОС ХОМОЉА, А ДАНАС ЈЕ СЕ РЕТКО КО СЕТИ: Пита од пасуља

Фото Shutterstock

Састојци:

* 250 г брашна
* 2 кашике уља
* 1 кашика сирћета
* на врх ножа соли
* 9 кашика хладне воде

 Фил: 

* 1/2 кг куваног пасуља
* 2 струка младог црног лука
* 300 г шампињона
* 1 дл бујона од поврћа
* 2 шаргарепе
* 1 кашика сецканог першуна
* 1 кашика сенфа
* со, бибер

 И још: 

* 2 чена белог лука
* 4 кашике уља
* 2 кашике млевених ораха

Припрема:

У једну посуду ставите брашно па додајте со, уље, сирће, воду и месите тесто 15 минута.

Поделите на делове па сваки део премесите на побрашњеној подлози и оставите на собној температури 20 минута. Док чекате можете да направите фил. Ситно сецкан лук пропржите на загрејаном уљу па додајте рендану шаргарепу, динстане печурке (с бујоном), кувани пасуљ и зачине.

Пржите два до три минута уз непрестано мешање, па додајте першун и оставите да се охлади, па додајте сенф и промешајте. Затим растањите, сваки део теста развијте на дебљину 2-3 мм и оставите са стране.

Премажите коре уљем, одозго ставите рендан бели лук, избодите виљушком на неколико места, ставите фил и поспите орасима. Увијте коре па премажите мешавином уља и воде.

Пребацте у плех обложен папиром за печење. Пеците 20 минута у рерни загрејаној на 200 степени па смањите температуру на 180 степени и наставите с печењем још 20-25 минута.

Готову питу извадите, попрскајте са мало воде и покријте крпом да се прохлади.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

МВП Моззарт спорт: Нека ово постане традиција!