ДОДАЈТЕ ОВУ НАМИРНИЦУ КОЈУ ВЕЋ ИМАТЕ У КУХИЊИ, И ПРОБЛЕМ РЕШЕН: Како да приликом пржења лука не усмрдите кућу?
ЗАШТО се шири непријатан мирис када пржите лук?

Фото Shutterstock
Пржење лука многим домаћицама ствара непријатност због непријатних мириса који се шире кухињом, а и неретко целим домаћинством. Такође, има тенденцију да се "увуче мирис "у косу и одећу, а ту је и често сузење очију. Потребна је само једна намирница и решићете проблеме, а ваш ручак ће бити преукусан.
Приликом загревања лука ослобађа се сумпор, који има јак и непријатан мирис.
Додајте соду бикарбону
Кад пржите лук, обавезно у тигањ или шерпу додајте равну кашичицу соде бикарбоне.
На више од пола кг црног лука додајте пуну кашику соде бикарбоне, и наставите нормално да динстате.
Сода бикарбона ће такође, да згусне црни лук па ће се боље варити.
Ако правите запршку, можете да је прескочите јер ће сода дати вашем јелу потребну густину.
БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Како бити емоционално интелигентнији?
(Трпеза)
Препоручујемо

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)
ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.
23. 05. 2025. у 18:06

ХРВАТ ПОГИНУО НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Био официр француске војске, борио се у Луганску
ТОНИ Херцег, Хрват из Босне и Херцеговине и официр француске војске, погинуо је 6. маја у Луганској области у Украјини.
23. 05. 2025. у 17:00
Коментари (0)