ДОДАЈТЕ ОВУ НАМИРНИЦУ КОЈУ ВЕЋ ИМАТЕ У КУХИЊИ, И ПРОБЛЕМ РЕШЕН: Како да приликом пржења лука не усмрдите кућу?

Novosti online

18. 03. 2024. у 16:36

ЗАШТО се шири непријатан мирис када пржите лук?

ДОДАЈТЕ ОВУ НАМИРНИЦУ КОЈУ ВЕЋ ИМАТЕ У КУХИЊИ, И ПРОБЛЕМ РЕШЕН: Како да приликом пржења лука не усмрдите кућу?

Фото Shutterstock

Пржење лука многим домаћицама ствара непријатност због непријатних мириса који се шире кухињом, а и неретко целим домаћинством. Такође, има тенденцију да се "увуче мирис "у косу и одећу, а ту је и често сузење очију. Потребна је само једна намирница и решићете проблеме, а ваш ручак ће бити преукусан.

Приликом загревања лука ослобађа се сумпор, који има јак и непријатан мирис.

Додајте соду бикарбону

Кад пржите лук, обавезно у тигањ или шерпу додајте равну кашичицу соде бикарбоне.

На више од пола кг црног лука додајте пуну кашику соде бикарбоне, и наставите нормално да динстате.

Сода бикарбона ће такође, да згусне црни лук па ће се боље варити.

Ако правите запршку, можете да је прескочите јер ће сода дати вашем јелу потребну густину.

БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Како бити емоционално интелигентнији?

(Трпеза)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.

05. 06. 2025. у 17:05

Коментари (0)

НЕОЧЕКИВАНО: Ево шта ради Ана Ивановић, док свет прича о разводу! Српкиња изненадила све (ФОТО)