ПОСНА ШТРУДЛА СА ЧОКОЛАДОМ И ЏЕМОМ: Мекана као душа и никад укуснија

Новости онлине

19. 04. 2024. у 13:00

Обично су нам је правиле баке, чији нас укуси враћају у детињство, а данас поред класичне мрсне, можете направити и посну.

ПОСНА ШТРУДЛА СА ЧОКОЛАДОМ И ЏЕМОМ: Мекана као душа и никад укуснија

Foto: Shutterstock

Служи се топла, а можете је направити и у комбинацији различитих укуса.

  • Састојци:
  •  За тесто:
  • 5 дл млаке воде
  • 5 кашика шећера
  • 1 кашика сувог квасца
  • 2,5 дл уља
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 2 прстохвата соли
  • 1.100 г брашна
  • За пуњење:
  • џем од шљива
  • 100 г чоколаде
  • За премазивање:
  • 1 кашика воде
  • 1 кашика уља

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У посуду са млаком водом ставите суви квасац, шећер, уље, прашак за пециво, со и брашно. Тесто замесите па оставите да надође. Нарендајте чоколаду па поделите на два дела. Кад надође тесто, поделите га на четири дела. Развијте сваки део у плочу величине 30x30 цм, премажите џемом и поспите једним делом рендане чоколаде. Са стране тесто мало превијте и увијте у штрудлу. У калуп обложен пек-папиром наређајте штрудле. Измешајте 1 кашику уља и 1 кашику воде па тиме премажите штрудле. Нека одстоје 10 минута. Пеците на 180 степени 25-30 минута да порумене. Поспите их шећером у праху.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ СУ САМО УШЛИ, НИЈЕ БИЛО ОДБРАНЕ И ОТПОРА Украјински командир о Харкову: Неко није направио утврђења, опет губимо људе

РУСИ СУ САМО УШЛИ, НИЈЕ БИЛО ОДБРАНЕ И ОТПОРА Украјински командир о Харкову: Неко није направио утврђења, опет губимо људе

КАО КОМАНДАНТ специјалне извиђачке јединице, Денис Јарославски се борио у изненадној офанзиви Украјине у Харкову у јесен 2022. године, која је потиснула почетну руску инвазију све до границе.

12. 05. 2024. у 18:00

ГРЦИ ХИТНО РЕАГОВАЛИ НА ПОСТУПАК СИЉАНОВСКЕ ДАВКОВЕ: Изоставила реч Северна из назива државе

ГРЦИ ХИТНО РЕАГОВАЛИ НА ПОСТУПАК СИЉАНОВСКЕ ДАВКОВЕ: Изоставила реч "Северна" из назива државе

МИНИСТАРСТВО спољних послова Грчке оценило је данас да је приликом полагања заклетве председнице Северне Македоније Гордане Сиљановске Давкове која није изговорила пуно име државе, већ само реч "Македонија", дошло до флагрантног кршења Преспанског споразума од којег, како упозорава, зависе и билатерални односи Атине и Скопља.

12. 05. 2024. у 17:08

Коментари (0)

СКАНДАЛ У РИМУ: Новак Ђоковић погођен флашом у главу! (ВИДЕО)