ПОСНА ШТРУДЛА СА ЧОКОЛАДОМ И ЏЕМОМ: Мекана као душа и никад укуснија
Обично су нам је правиле баке, чији нас укуси враћају у детињство, а данас поред класичне мрсне, можете направити и посну.
Служи се топла, а можете је направити и у комбинацији различитих укуса.
- Састојци:
- За тесто:
- 5 дл млаке воде
- 5 кашика шећера
- 1 кашика сувог квасца
- 2,5 дл уља
- 1 кесица прашка за пециво
- 2 прстохвата соли
- 1.100 г брашна
- За пуњење:
- џем од шљива
- 100 г чоколаде
- За премазивање:
- 1 кашика воде
- 1 кашика уља
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. У посуду са млаком водом ставите суви квасац, шећер, уље, прашак за пециво, со и брашно. Тесто замесите па оставите да надође. Нарендајте чоколаду па поделите на два дела. Кад надође тесто, поделите га на четири дела. Развијте сваки део у плочу величине 30x30 цм, премажите џемом и поспите једним делом рендане чоколаде. Са стране тесто мало превијте и увијте у штрудлу. У калуп обложен пек-папиром наређајте штрудле. Измешајте 1 кашику уља и 1 кашику воде па тиме премажите штрудле. Нека одстоје 10 минута. Пеците на 180 степени 25-30 минута да порумене. Поспите их шећером у праху.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДА ВАМ ТЕСТО УВЕК ИСПАДНЕ САВРШЕНО: Ево колико тачно квасца се ставља
15. 04. 2024. у 09:00
КАКО СЕ ПРАВИ СЛАТКО ОД ЈАГОДА: Уз један трик састојак, припрема је дупло бржа
11. 04. 2024. у 19:00
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)