РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНУ СРПСКУ ШАРЕНУ САЛАТУ: Нема укусније зимнице од ње, а чува здравље јер је пуна витамина
Током зиме нема лепше салате од оне направљене од мешаног поврћа.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 кг купуса
- 2 кг краставчића
- 2 кг карфиола
- 2 кг шаргарепе
- 2 кг зеленог парадајза
- мало црвеног парадајза
- 200 г соли
- 250 г шећера
- 1,5 дл сирћета
Припрема:
Купус очистити и исецкати на ситно, затим додати сецкану шаргарепу, краставчиће, карфиол, зелени парадајз и црвени парадајз (сво поврће исецкати, крафиол изделити на мање цветиће).Све сјединити у великој посуди па додати со, шећер, сирће и све добро рукама измешати. Оставити да стоји преко ноћи.
Тако ће поврће да пусти воду, а онда вам остаје само да узмете чисте, стерилисане тегле и да их пуните поврћем. Добро набијте поврће како не би остало ваздуха у њима.
Напуните их течношћу до врха, а онда затворите фолијом и поклопцем. Салату пре сервирања прелити са мало уља.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЈОЈ ОДОЛИТЕ: Веганска салата са краставцем и кикирикијем
18. 09. 2024. у 10:00

ЈЕДНОСТАВНА САЛАТА ОД ЦВЕКЛЕ: Најздравија, а најлакша за припрему
16. 09. 2024. у 18:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)