РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНУ СРПСКУ ШАРЕНУ САЛАТУ: Нема укусније зимнице од ње, а чува здравље јер је пуна витамина
Током зиме нема лепше салате од оне направљене од мешаног поврћа.
Састојци:
- 3 кг купуса
- 2 кг краставчића
- 2 кг карфиола
- 2 кг шаргарепе
- 2 кг зеленог парадајза
- мало црвеног парадајза
- 200 г соли
- 250 г шећера
- 1,5 дл сирћета
Припрема:
Купус очистити и исецкати на ситно, затим додати сецкану шаргарепу, краставчиће, карфиол, зелени парадајз и црвени парадајз (сво поврће исецкати, крафиол изделити на мање цветиће).Све сјединити у великој посуди па додати со, шећер, сирће и све добро рукама измешати. Оставити да стоји преко ноћи.
Тако ће поврће да пусти воду, а онда вам остаје само да узмете чисте, стерилисане тегле и да их пуните поврћем. Добро набијте поврће како не би остало ваздуха у њима.
Напуните их течношћу до врха, а онда затворите фолијом и поклопцем. Салату пре сервирања прелити са мало уља.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЈОЈ ОДОЛИТЕ: Веганска салата са краставцем и кикирикијем
18. 09. 2024. у 10:00
ЈЕДНОСТАВНА САЛАТА ОД ЦВЕКЛЕ: Најздравија, а најлакша за припрему
16. 09. 2024. у 18:00
НОВО РУСКО ОРУЖЈЕ НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Изазива застрашујућу штету, а има само један циљ
РУСИЈА је недавно почела да производи термобаричне беспилотне летелице које ће се користити уз беспилотне летелице-мамце у Украјини, а које су у стању да нанесу озбиљну штету цивилима, открила је истрага Асошиејтед преса (АП).
16. 11. 2024. у 20:23
"ПРОНАЋИ ЋУ И УНИШТИЋУ ИХ СВЕ" Хитно се огласио Илон Маск, реаговала и Захарова
АМЕРИЧКИ бизнисмен Илон Маск саопштио је путем друштвене мреже да ће „пронаћи и уништити“ све оне који га оптужују за контакте са Москвом.
16. 11. 2024. у 16:18
ЂУРЂИЦ И ЂУРЂЕВДАН: Исти светац, две иконе и два празника - у чему су сличности и разлике?
СВЕТОГ Георгија или светог Ђорђа/Ђурађа - како у народу зову овог свеца, православни Срби славе два пута у години.
16. 11. 2024. у 08:25
Коментари (0)