АЈВАР ОД ЗЕЛЕНОГ ПАРАДАЈЗА: Бољи и укуснији од сваке друге зимнице
Ајвар од зеленог парадајза иде уз сва јела, поготово печења, може изненађујуће дуго да траје. После отварања најбоље је да теглу држите у фрижидеру.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- зелени парадајз 3 кг
- меснате црвене бабуре 20 ком
- црни лук 3 главице
- бели лук 1 главица
- уље 100 мл
- со 60 г на 1 кг упржене смесе
- конзерванс по потреби
Припрема:
Поврће очистите, оперите, исеците и динстајте у шерпи у сопственом соку док не омекша, па га испасирајте. Смесу кувајте у чистој шерпи као пекмез. Када почне да се згушњава, додајте уље и со, па наставите док се добро не упржи. Укувану смесу сипајте у загрејане тегле, ставите у млаку рерну да се ухвати танка корица, те попрашите конзервансом и затворите.
(superrecepti/žena)
Препоручујемо
МАЂАРСКА ФОРМИРА НОВИ САВЕЗ УНУТАР ЕУ: Удружује се са ове две земље, а све због помоћи Украјини
МАЂАРСКА жели да се удружи са Чешком и Словачком у формирању савеза резервисаног према помоћи Украјини у оквиру Европске уније, изјавио је главни политички саветник премијера Виктора Орбана, Балаш Орбан, додајући да се мађарска савезништва протежу и на Европски парламент.
28. 10. 2025. у 17:33
КАКО СЕ УРУШИО УКРАЈИНСКИ ФРОНТ? Стигло упозорење: Руси ће на пролеће кренути у нову офанзиву
ПОСЛЕ два и по месеца жестоких борби, црвена ознака на војној карти у Доњецкој области, позната као „зечије уши“, коначно је нестала.
27. 10. 2025. у 21:17
"ЦЕЦИН СИНЕ, ЋУТИ И УДАРАЈ, ЗА БОЉЕ И НИСИ!" Водитељка одбрусила Вељку - "Озбиљан комплекс!"
НАКОН што је боксер Вељко Ражнатовић покушао да исмеје перформанс водитељке Јоване Јеремић, који је уприличила током прославе њеног рођендана, она му је брзо јавно узвратила, у свом стилу.
26. 10. 2025. у 10:48
Коментари (0)