НЕОДОЉИВА ПОСНА ПИТА СА БУНДЕВОМ И ОРАСИМА ГОТОВА ЗА 30 МИНУТА: Нискокалорична је, а препоручује се из једног разлога
ДОНОСИМО вам проверено добар рецепт за питу са бундевом.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković
Пита са бундевом и орасима ће вас очарати феноменалним укусом, а осим тога ће вас баш добро заситити. Не морате да бринете око калорија, јер се препоручује, чак, и дијабетичарима, гојазним људима, као и особама које имају проблема са варењем и желуцем.
Такође, припрема ове фантастичне посне посластице неће вам одузети ни пуно времена, јер је поступак прављења врло једноставан. А може вам помоћи и код регулисати пробаве због високог садржаја целулозе и пектина у својим састојцима.
Потребне намирнице:
- 500 гр кора
- 500 гр изрендане бундеве
- 100 гр млевених ораха
- 100 г шећера
- 1 ванилин шећер
- минерална вода
- уље
- цимет
- шећер у праху
Прву кору попрскајте минералном водом и поспите шећером. Преко ње ставите другу кору, па је поспите шећером и млевеним орасима. Трећу кору испрскајте водом, па поспите шећером, бундевом, ванил шећером, орасима и циметом. Потом увите у ролат и ставите у плех. Исти поступак поновите док не потрошите сав материјал.
Питу попрскајте водом и уље, а потом је пеците у загрејаној рерни на 200 степени око пола сата, док не порумени. Пошто је извадите из рерне, оставите да се мало расхлади, поспите је прах шећером и уживајте у прелепом мирису и укусу.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)