НЕОДОЉИВА ПОСНА ПИТА СА БУНДЕВОМ И ОРАСИМА ГОТОВА ЗА 30 МИНУТА: Нискокалорична је, а препоручује се из једног разлога
ДОНОСИМО вам проверено добар рецепт за питу са бундевом.
Пита са бундевом и орасима ће вас очарати феноменалним укусом, а осим тога ће вас баш добро заситити. Не морате да бринете око калорија, јер се препоручује, чак, и дијабетичарима, гојазним људима, као и особама које имају проблема са варењем и желуцем.
Такође, припрема ове фантастичне посне посластице неће вам одузети ни пуно времена, јер је поступак прављења врло једноставан. А може вам помоћи и код регулисати пробаве због високог садржаја целулозе и пектина у својим састојцима.
Потребне намирнице:
- 500 гр кора
- 500 гр изрендане бундеве
- 100 гр млевених ораха
- 100 г шећера
- 1 ванилин шећер
- минерална вода
- уље
- цимет
- шећер у праху
Прву кору попрскајте минералном водом и поспите шећером. Преко ње ставите другу кору, па је поспите шећером и млевеним орасима. Трећу кору испрскајте водом, па поспите шећером, бундевом, ванил шећером, орасима и циметом. Потом увите у ролат и ставите у плех. Исти поступак поновите док не потрошите сав материјал.
Питу попрскајте водом и уље, а потом је пеците у загрејаној рерни на 200 степени око пола сата, док не порумени. Пошто је извадите из рерне, оставите да се мало расхлади, поспите је прах шећером и уживајте у прелепом мирису и укусу.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРОПАДА ЛАЖНА ДРЖАВА: Светска банка упозорава Приштину - Имате највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи
ТАКОЗВАНО Косово има највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи, упозорила је заменица директора Светске банке за Косово Џејн Спроустер истичући да Приштина што пре мора да пређе на модел конкурентног економског раста који обезбеђује више радних места и бољи квалитет живота, преноси Телеграфи.
05. 01. 2025. у 16:19
БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио
ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.
03. 01. 2025. у 20:35
НИЈЕ САМО НОВЧИЋ: Шта се још ставља у божићну чесницу
ЗНАТЕ ли шта све може да се убаци у чесницу и чиме је допуштено заменити новчић?
05. 01. 2025. у 10:17
Коментари (0)