БРЗИ И ЛАКИ ПИЗЗА МАФИНИ: Сјајна комбинација за све љубитеље пице и мафина, укус ће вас одушевити, правићете их поново

Novosti online

03. 09. 2023. у 20:00

Идеални за све прилике: доручак, ужину, вечеру, за понети или за прославе и рођендане, са њима нема грешке.

БРЗИ И ЛАКИ ПИЗЗА МАФИНИ: Сјајна комбинација за све љубитеље пице и мафина, укус ће вас одушевити, правићете их поново

Foto: Jutjub/Printskrin/ CooKing

Састојци:

  • 4 Јајета
  • Со
  • 270 г Киселе Павлаке
  • 100 мл Уља
  • 1 кашике Кечапа
  • 1 кашичица Оригана
  • 100г оштрог Брашна
  • 100 г Кукурузног Брашна ( може и интегрално кукурузно Брашно,али и обично)
  • 1 кашичица Прашка за пециво
  • 200 г стишњене Шунке
  • 100 г Сира (Гауда, Качкаваљ, Трапист…)

ЗА ПРЕМАЗ:

 
  • Кечап
  • Оригано
  • Сир

ПРИПРЕМА:

У посуду сједните пшенично и кукурзно брашно са прашком за пециво и ориганом.

Миксером умутите пенасто јаја и со.

Затим додајте киселу павлаку, уље, кашику кечапа, па умутите још мало миксером.

Постепено додајте мешавину сувих састојака, па умутите миксером, док не добијете уједначену масу.

Калуп за мафине обложите папирним корпицама и излите смесу у њих. Пеците у загрејаној рерни на 190 Ц двадесетак минута.

Затим преко мафина премажите кечап, поспите сир и орагано.

Вратите у рерну и пеците још 5 минута.

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

НЕЗАПАМЋЕН СКАНДАЛ: УЕФА згрозила сав нормалан свет, Убиј Србина је дозвољено певати на ЕУРО 2024!