ПРЕЛИВ ОД МЕДА ЗА САВРШЕН УКУС: Слана баклава са фета сиром
НЕОБИЧНА комбинација састојака ће свакога одушевити, слана баклава са фета сиром и медом се прави лако и брзо .

Фото Shutterstock
Некада се баклава служила само царевима и није знао свако да је направи. Ми вам доносимо сјајан рецпет за слану баклаву са фета сиром, медом и џемом. А нећете погрешити ако је послужите на слави или за празнике. Ову слану баклаву можете да напрвите и у посној верзији, само мрсне намирнице замените посним.
Потребно:
* 1 паковање кора за питу
* 230 г фета сира
* 200 г путера
* мало џема од смокви
* 3 кашике сецканог влашца
* 50 г кикирикија
* мед
Рецепт за слану баклаву са фета сиром:
Коре ређајте једну на другу и онда пресиците на пола. Једну половину вратите у кесу, а другу ћете користити. Сваку кору премажите истопљеним путером, сем последње. Последњу кору премажите џемом, па поспите сецканим кикирикијем, влашцем, па посолите и побиберите. Поређајте фету по дужини, али само на ивицу и уролајте. Исеците на мање парчиће и поређајте у калуп за мафине који сте претходно премазали истопљеним путером. Слану баклаву опет премажите истопљеним путером. Пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 20-25 минута. Врућу слану баклаву прелијте медом док је врућа.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

"ТО ЈЕ ИСТИНА" Илон Маск хитно реаговао на објаву Виктора Орбана о УСАИД-у (ВИДЕО)
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан назвао је на друштвеној мрежи Икс организацију УСАИД чудовиштем створеним да сломи, сруши и нагриза слободу и независност нација, након чега је милијардер Илон Маск на то одговорио "истина".
23. 02. 2025. у 15:10

СУТРА ЋЕ БИТИ ОБЈАВЉЕНО: Највећи удар на Русију од почетка рата
БРИТАНСКИ министар спољних послова Дејвид Лами изјавио је данас да ће у понедељак објавити листу мера у оквиру новог, великог пакета санкција Русији, пренели су данас британски медији.
23. 02. 2025. у 10:05

КИНЕЗ СЕ ЗАМОНАШИО НА СВЕТОЈ ГОРИ Добио име Амфилогије и поручује: "Никада нисам био срећнији, осим можда као дете"
ЖИВОТНЕ приче које се крију иза монаха на Светој Гори представила је грчка телевизија "Скај" у емисији "ПримеТиме". Пред камерама су се нашли један Кинез који је постао монах, један студент из Солуна који је одмах након дипломе изабрао монаштво, монах који живи у самоћи последње 24 године.
23. 02. 2025. у 11:28
Коментари (0)