ЗДРАВ ЈЕ И УКУСАН, А БРЗО СЕ ПРАВИ: Сос од печурака идеалан је додатак сваком ручку

Novosti online

30. 11. 2023. у 20:00

РЕЦЕПТ је идеалан са јела са пилетином. Направите дијетални сос од печурака. Додајте га вашем јелу и уживајте у његовој ароми.

ЗДРАВ ЈЕ И УКУСАН, А БРЗО СЕ ПРАВИ: Сос од печурака идеалан је додатак сваком ручку

Фото Shutterstock

Потребно је:

* 300 грама свежих шампињона

* 500 мл павлаке за кување
* 2 главице црног лука
* 3 кашике маслиновог уља
* 2 кашике брашна
* 1 кашика фино уситњеног першуна
* 1 кашичица сувог зачина
* 2 децилитра белог вина
* Со и бибер по укусу

Припрема:

Исецкајте ситно лук па га динстајте на маслиновом уљу док не добије стакласту структуру.Потом додајте исецкане шампињоне на шните, и улијте 2 децилитра вина, уситњен першун и зачине. Оставите да се динста на тихој ватри. Након тога,додајте павлаку за кување и брашно - мешати константно док се сос од печурака не згусне.

(Трпеза)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК НА ЗАПАДУ: Русија последњих недеља заузела више територија, него Кијев у контраофанзиви 2023.

ШОК НА ЗАПАДУ: Русија последњих недеља заузела више територија, него Кијев у контраофанзиви 2023.

РУСКЕ снаге су при напредовању последњих недеља, укључујући у Харковској области, заузеле више територија, него украјинска војска током неуспешне контраофанзиве 2023. године, пише лист „Вашингтон пост“, позивајући се на аналитичаре.

18. 05. 2024. у 08:18

Коментари (0)

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове