ЛАГАНА ПИТА СПРЕМА СЕ БРЗО: Пита од спанаћа, фета сира, грашка и кукуруза

Novosti online

16. 03. 2024. у 12:53

ПРИПРЕМА се за само 15 минута и одличан је избор за ручкове и ужине без меса.

ЛАГАНА ПИТА СПРЕМА СЕ БРЗО: Пита од спанаћа, фета сира, грашка и кукуруза

Фото Shutterstock

Састојци:

* 130 гр смрзнутог спанаћа, одмрзнутог

* 150 гр смрзнутог грашка, одмрзнутог
* 50 гр смрзнутог кукуруза, одмрзнутог
* 3 средња јајета, умућена
* 200 гр фете, грубо измрвљене
* мала веза нане, грубо исецкане
* рендана кора и сок од 1 лимуна
* 7 листова лиснатог теста
* маслиново уље за четкање
* 2 кашике сусама

Рецепт за лагану питу од спанаћа, фета сира, грашка и кукуруза:

 Корак 1: 

Загрејте рерну

За лагану питу од спанаћа и фета сира загрејте рерну на 180ºЦ. Спанаћ исцедите да бисте уклонили што више влаге, а затим ставите у велику чинију са грашком, кукурузом, јајима, фетом и наном. Зачините црним бибером и са мало соли, додајте лимунову корицу и сок, па добро промешајте.


 Корак 2: 

Слажите лиснато тесто

Положите лист теста на дно тепсије, премажите маслиновим уљем, а затим додајте преостале листове лиснатог теста, премазујте уљем и раширите их тако да тепсија буде равномерно покривена.


 Корак 3: 

Пуните тесто филом

Кашиком сипајте спанаћ, фету, грашак и кукуруз у тепсију, а затим преклопите лиснато тесто преко фила, и наборајте површину теста. Премажите маслиновим уљем и поспите сусамом.

 Корак 4: 

Кувајте па пеците

Кувајте на рингли, на средње јакој ватри, 5 минута да се основа пите загреје, па пеците у рерни 20-25 минута док не порумени и не постане чврста на додир. Ако врх пребрзо порумени, покријте га фолијом. Извадите питу и оставите да се охлади. Уживајте у лаганој пити са спанаћем, фетом, грашком и кукурузом!

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

ШОК: Фудбалер Србије се опростио од репрезентације